Про нас
увійти

Мама Анастасії Меркушиної: "На останньому колі я взагалі закрила голову руками"

категорія: Зимові види | дата: 12 12 2016
Мама Анастасії Меркушиної:

Результат виступу Анастасії Меркушиної в естафеті прокоментувала її мама, екс-біатлоністка Ірина Корчагіна.

— Ірино Володимирівно, вже відійшли від гонки?

— Вже так, привітання приймаю, зазвичай після таких гонок всі дзвонять.

— Не знаю як Ви, але я видихнув тільки після фінішу, Клара Закопалова могла дістати і прощай медаль...

— Могла, але не дістала. Адже вона вже не зовсім свіжа під кінець етапу, та й старша Насті. Хоча скорочувала відставання вона впевнено. Вона просто Настю погано знає, думала, легко її дістане. Хоча був момент, коли я реально захвилювалася. На останньому колі я взагалі закрила голову руками і подумала, мовляв, Настя, що ти твориш? Вона почала різко скорочувати дистанцію, яка була між нею і лідерами, з 24-х секунд до 12-ти! Я боялася, що вона просто не розрахує сили. Але молодець, перетерпіла. Перше коло вона теж в ритмі йшла, все правильно робила.

— У Насті, напевно, голова обертом пішла ... Дві золоті гонки на кубку IBU, потім екстрений переліт з Італії в Словенію. Це ж емоційно складно.

— У таких випадках потрібно знаходити позитивні моменти. Так, ми розуміли, що Настя втомлена. Але я їй сказала — якщо випадає такий шанс, то через себе потрібно переступити. Навіть якщо б гонка не склалася, їй представився шанс поборотися з найсильнішими біатлоністками, відчути дух вирішального етапу естафети. Це все досвід, без якого зростання неможливе.

— Думаю, стрільбу стоячи у виконанні Анастасії можна показувати юним біатлоністам як приклад...

— Настя над цим компонентом довго працювала влітку, в сучасному біатлоні потрібно стріляти точно і швидко, всі це розуміють. Для мене загадка, чому вона в Остерсунді так багато промахів зробила, напевно, хвилювалася.

За матеріалами Подробности

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook