Про нас
увійти

"Поділля" з Васильківців – володар Суперкубку районів Тернопільщини!

категорія: Футбол | дата: 28 08 2024
"Поділля" з Васильківців – володар Суперкубку районів Тернопільщини!

25 серпня, збаразькому стадіоні "Колос" відбувся матч за Суперкубок області з футболу серед переможців Ліги чемпіонів та Ліги Тернопільщини 2023 року. Зустрілися команди – "Шлях" (Шляхтинці, Тернопільський район) та "Поділля" (Васильківці, Чортківський район). "Велику" перемогу здобув колектив з Васильківців – 8:0.

Після виконання гімну Україну, футболісти та вболівальники хвилиною мовчання вшанування загиблих військових і цивільних на війні. А далі розпочалася його величність гра. Як виявилося, одна з команд, яка боролася за Суперкубок виявилася значно сильнішою за іншу. Вже на 14-й хвилині Андрій Баліцький передачею-"парашутом" закинув м’яча за спини захисникам, а Олександр Томич не сильним, зате точним ударом повз воротаря відкрив рахунок (0:1). Через двадцять хвилин В’ячеслав Чуднов, отримавши пас від капітана Івана Цимбалістого, влучного пробив попри самісіньку штангу (0:2). У цьому епізоді невпевнено зіграв кіпер команди "Шлях" Андрій Гоцко, котрий запізнився зі стрибком. А наприкінці першого тайму довів до великого рахунок у матчі нападник "Поділля" Василь Мойсак (0:3).

У перерві матчу тренер команди з Шляхтинців Тарас Босак зробив одразу чотири заміни і перших п’ять хвилин другого тайму колектив з Тернопільського району провів у атаках, на вістрі яких, здебільшого опинявся легенда місцевої команди Володимир Льошка. Але на довго гравців "Шляха" не вистачило. На 52-й хвилині голом відзначився кращий нападник "Поділля" Андрій Баліцький, котрий отримав ідеальну передачу від Сергія Мельника, втік від оборонців суперника, обіграв голкіпера та закотив м’яча у порожні ворота (0:4). Пройшло менше трьох хвилин, як "подоляни" спіймали суперника на невдало створеному положенні поза грою і Зураб Берішвілі реалізував вихід віч-на-віч (0:5). Далі був красень-гол після прямого удару зі штрафного Сергія Мельника (0:6), а також швидка контратака "Поділля" за участю Мойсака, Цимбалістого та Томича – останній пробивав уже по порожніх воротах (0:7). А крапку в матчі поставив Ігор Козовик, котрий у дотик точно пробив по воротах, після того, як м’яч відскочив до нього від штанги (0:8)…

Одразу після фінального свистка арбітра матчу з Тернополя Артема Карапетяна представники обласної асоціації футболу нанесли на красень-кубок вигравіруваний надпис нового володаря Суперкубка Тернопільщини. "Поділля" вперше стало його володарем, до цього його переможцем ставали – ФК "Плотича", ФК "Вишнівець" та "Вікнини".

Поки головний трофей чекав свого володаря, організатори дійства розпочали церемонію нагородження. Першими відзнаки отримала бригада арбітрів. А далі розпочався апофеоз свята – з рук голови Асоціації футболу Тернопільщини Тараса Юрика футболісти, тренери та керівництво команд учасників суперкубка отримали спеціально виготовлені до цієї події медалі, які, безумовно, займуть особливе місце в колекції кожного. Останніми за нагородою прийшли капітан і віце-капітан із команди переможниці – "Поділля" – Юрій Зянько та Іван Цимбалістий, які під звуки всесвітньовідомого хіта групи Queen "We Are The Champions" заслужили першим підняти кубок переможця над головою. Опісля суперкубок дістався кожному з команди-переможниці, гравці не стримували емоцій, адже подібні свята футболу трапляються не часто, а тому кожна така вікторія сприймається ними на "ура".

Опісля відбулися традиційні в таких випадках фото- й автографсесії…

"Шлях" (Шляхтинці) –  "Поділля" (Васильківці) – 0:8 (0:3)

25 серпня. Збараж. Стадіон "Колос". 150 гл. +28 град.

Арбітр – Артем Карапетян (Тернопіль), асистенти – Денис Кіцкай (Бучач), Віталій Сердюк (В. Глибочок).

4-й арбітр – Оксана Паньків (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу – Віктор Вересюк (Тернопіль).

"Шлях": Гоцко, Борисевич, О. Агрес-к, Кілик (Пошелюжний, 46), Бутрин, Бутковський, Глова, Нетеча (Танчик, 46), Лясота (Панчишин, 46), Заверуха, Ясенко (Льошка, 46). Запасні: Мацюх, Стець, Босак.

"Поділля": Перейма (Зянько, 76), Мойсак, Баліцький (Скотецький, 65), Мельник (Іванців, 76), Чуднов (Козовик, 61), Томич, Цимбалістий-к, Білик (Берішвілі, 46), Вітерук (Захарків, 46), Бодак, Кондзьолка.

Голи: Олександр Томич (14, 82), В’ячеслав Чуднов (34), Василь Мойсак (41), Андрій Баліцький (52), Зураб Берішвілі (55), Сергій Мельник (75), Ігор Козовик (85).

Попереджені: Павло Бутрин (55), Степан Глова (73).

Джерело: АФТ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook