Про нас
увійти

Дмитро Підручний: "Мартен Фуркад сьогодні у божевільній формі"

категорія: Зимові види | дата: 04 12 2016
Дмитро Підручний:

Дмитро Підручний — на сьогоднішній день найуспішніший біатлоніст Остерсунда. У спринтерській гонці показав чисту стрільбу і фінішував на високому дев'ятому місці.

Як проходила гонка і як Дмитро готується до завтрашньої "сутички" біатлоніст розповів Сергію Рушніцькому.

— Дмитро, вітаємо з успішним стартом. Віддихався вже?

—  Ніяк ще не можу повністю прийти в себе і віддихатися, як-то важкувато, хоча і пропускав "індівідуалку". Але виходу немає, до завтрашньої гонки потрібно відновиться.

— Два нуля в першій особистій гонці. Запитати чи задоволений, напевно, було б нерозумно…

— Точна стрільба дуже порадувала, це важливо на старті сезону. Причому я вже давно не стріляв чисто, в минулому сезоні я тут же був восьмим, але з двома промахами, правда тоді погода інша була. А сьогодні ледь помітний вітерець. Та й стріляти легко і комфортно. Ритм тримав правильний начебто, темп. Задоволений.

— А як щодо ходу? Напевно, радості поменше, адже з двома нулями можна було б і за місце вище поборотися....

— Згоден, хід неідеальний. Присутня ще якась важкість, немає поки свіжості рухів. Може, ще часті перельоти за останні тижні позначаються, може і те, що ми ще не переварили всіх навантажень. Але, думаю, що ми будемо розганятися від старту до старту

— Ти добре виступив тут в минулому сезоні. Відчуваєш себе комфортно в Остерсунді?

— Мені подобається погода тут. Та й траса теж. Підйоми хороші, мені подобається траса, де потрібно попрацювати. Правда, спуски тутешні не люблю, може на цьому і втрачаю секунди. Моя техніка не для остерсундскіх спусків.

— Ми під час трансляції тебе бачили не так багато, як би хотілося. Як гонка проходила по дистанції? За ким тримався?

— У цьому плані мені пощастило. Перше коло тримався з австрійцем Едером, друге коло працювали в парі з німцем Лессером. Він потім відклеївся, але коли в спину дихають такі майстри, то це дуже добре, не розслабишся вже точно.

— Завтра ви стартуєте в щільній групі, гонка обіцяє бути дуже цікавою. Любиш такі старти?

— Так, згоден, завтра напруження буде ще те. Від другого місця до мого, дев'ятого все в межах менше двадцяти секунд. Але я люблю такі контактні старти, мені зручніше, коли візуально з кимось борешся.

— Мартен Фуркад стартує в повній самоті, сорок секунд переваги над найближчим переслідувачем, шведом Ліндстремом ...

— Я взагалі не знаю, хто сьогодні може кинути Фуркаду виклик, він просто в божевільній формі. Він все робить якось легко і невимушено. Сьогодні він явно поза конкуренцією.

За матеріалами Подробності

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook