Про нас
увійти

Спортсмени Тернопільщини завоювали п’ять медалей на чемпіонаті України

категорія: Зимові види | дата: 27 02 2023
Спортсмени Тернопільщини завоювали п’ять медалей на чемпіонаті України

Представники Тернопільського "Інваспорту" завоювали п’ять медалей на чемпіонаті України з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору. Про це повідомили на сторінці Тернопільського регіонального центру "Інваспорт".

Чемпіонат України з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору відбувався у Яворові. Участь у змаганнях взяли сімдесят спортсменів з інвалідністю з одинадцяти областей України та міста Києва.

Тернопільський центр та ДЮСШІ "Інваспорт" представляли троє атлетів, які, виступаючи серед чоловіків в категорії сидячі (клас LW 10-12) здобули у різних видах програми дві золотих, одну срібну і одну бронзову нагороди.

Заслужений майстер спорту України з біатлону та майстер спорту України міжнародного класу з лижних гонок студент магістратури Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка факультету фізичного виховання Тарас Радь завоював дві золотих медалі і став чемпіоном України, виборовши перемогу у біатлоні (спринт) на дистанції 7,5 км та у лижних гонках з інтервальним стартом (вільний стиль) на дистанції 5 км.

Бронзову медаль виборов студент Західноукраїнського національного університету Андрій Євтушенко. Андрій посів шосте місце у біатлоні (спринт) на дистанції 7,5 км, 6 місце у лижних гонках з інтервальним стартом (вільний стиль) на дистанції 5 км і був бронзовим призером у лижних гонках (вільний стиль) на дистанції 10 км.

Срібну нагороду тернопільській команді приніс Володимир Черниш із міста Копиченці Чортківського району, який був п’ятим у біатлоні (спринт) на дистанції 7,5 км, четвертим у лижних гонках з інтервальним стартом (вільний стиль) на дистанції 5 км та завоював "срібло" у лижних гонках (вільний стиль) на дистанції 10 км.

Готував спортсменів до змагань заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України Віктор Федорчак.

Джерело: Суспільне

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook