Про нас
увійти

Паралімпієць з Тернопільщини Тарас Радь здобув "срібло" у змішаній естафеті на чемпіонаті світу

категорія: Зимові види | дата: 07 02 2023
Паралімпієць з Тернопільщини Тарас Радь здобув "срібло" у змішаній естафеті на чемпіонаті світу

Національна паралімпійська збірна України успішно завершила чемпіонат світу з лижних перегонів та біатлону.

У заліку збірної – 26 медалей, зазначили у Національному комітеті спорту людей з інвалідністю.

На чемпіонаті одним з найкращих став спортсмен з Тернопільщини Тарас Радь. Паралімпієць здобув 1 золоту, 2 срібні та 1 бронзову медалі.

Національна паралімпійська збірна команда з лижних перегонів та біатлону успішно завершила змагання чемпіонату світу з лижних перегонів та біатлону, які відбулись в Естерсунді, Швеція. У прикінцевий день, 29 січня, спортсмени здобули ще 2 високі нагороди в лижних перегонах – естафетах (відкрита та змішана, 4х2,5 км) – срібну та бронзову медалі.

«За 7 днів змагань у доробку українських паралижників та біатлоністів – 26 медалей, 5 з яких золоті, 8 срібних та 13 бронзових і друге місце за загальною кількістю нагород», - зазначили у комітеті.

На першому місці команда Німеччини з 28 медалями.

За результатами змішаної естафети, 2 місце здобули українській спортсмени: Баль Павло, Конашук Богдана, Радь Тарас, Ляшенко Людмила.

За результатами відкритої естафети, 3 місце посіли: Суярко Дмитро, Вовчинський Григорій, Кравчук Василь, Решетинський Ярослав.

Нагадаємо, у змаганнях чемпіонату світу взяли участь спортсмени з 19 країн. Честь України захищали 24 спортсмени з інвалідністю.

Джерело: Тернополяни

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook