Про нас
увійти

Тарас Радь завоював на чемпіонаті України із зимових видів спорту чотири медалі

категорія: Зимові види | дата: 30 01 2021
Тарас Радь завоював на чемпіонаті України із зимових видів спорту чотири медалі

Чемпіонат України із зимових видів спорту (лижні перегони, біатлон) серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору з 18 до 23 січня 2021 року тривав у селі Яворів на Львівщині, повідомляє управління фізичної культури і спорту ТОДА.

Відбувався захід на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту осіб з інвалідністю України. Участь у змаганнях взяли 52 спортсмени з одинадцяти областей України та міста Києва.

Тернопільський центр та ДЮСШІ "Інваспорт" представляло троє спортсменів: майстер спорту України міжнародного класу, студент факультету "Фізичне виховання" Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Тарас Радь (1999 р.н., м. Тернопіль), учень закладу освіти І-ІІІ ступенів "Тернопільський обласний навчально-реабілітаційний центр" Андрій Євтушенко (2003 р.н., с. Порохова Чортківського району) та Володимир Черниш (1988 р.н., м. Копичинці Чортківського району).

Серед чоловіків в категорії "сидячі", клас LW 10-12, Тарас Радь здобув на чемпіонаті чотири медалі, із яких дві золотих – у біатлоні та одну срібну і одну бронзову – у лижних гонках. Відтак, у спринтерській гонці вільним стилем на дистанції 900 метрів Тарас посів друге місце, лижні гонки вільним стилем на дистанції 5 км принесли спортсменові "бронзу", а дві золотих медалі він виборов у біатлоні. Як повідомляє регіональний центр "Інваспорт", Тарас став переможцем у спринті на дистанції 6 км. Наступного дня учасники змагались знову у спринті на дистанції 6 км для всіх класів: хоча планувалась середня дистанція (10 км для всіх класів), однак через дощ плани довелось відкоригувати, і наш земляк тут знову став чемпіоном.

Андрій Євтушенко показав такі результати: 6 місце у спринтерській гонці (вільний стиль стиль) 900 м, 7 місце - лижні гонки (вільний стиль) 5 км, 8 місце - біатлон (спринт) на дистанції 6 км, 7 місце - біатлон (спринт) на дистанції 6 км.

Володимир Черниш був п’ятим у спринтерській гонці (вільний стиль) 900 м, шостим у лижних гонках вільним стилем, 5 км, сьомим – у біатлоні (спринт) на дистанції 6 км, і восьмим - біатлон (спринт) на дистанції 6 км.

Готував спортсменів до змагань заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України Віктор Федорчак.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook