Про нас
увійти

Олена Підгрушна: "Пробігти напівмарафон "з дивана" неможливо навіть для лижника"

категорія: Зимові види | дата: 15 04 2017
Олена Підгрушна:

Зоряна українська біатлоністка повболівала за брата на Київському напівмарафоні

"Чому брат біжить, а я ні? Ну не завжди ж мені бігати. Брат буде бігти естафету на третьому етапі від своєї фірми, а я тут як вболівальниці. Я йому пропонувала побігти по-сімейному останній етап, але він відмовився.

З огляду на те, що рівень розвитку спорту в Україні не на найвищому рівні, то, звичайно, будь-який такий забіг популяризує спорт. Я дуже приємно здивована кількістю учасників і побільше б таких забігів, які пропагують спорт.

Взагалі, думаю, до 10 кілометрів я б змогла пробігти. Звичайно, не з легкоатлетичного часу, але пробігла б непогано. На сьогоднішній день для мене 7 км - це прогулянкове тренування. Зазвичай пробігаю цю дистанцію за 35 хвилин. Моїм рекордом є 20 км по Києву по асфальту. Це була запланована двогодинне тренування. Але до напівмарафону, звичайно, треба готуватися. Просто так встати з дивана і побігти напівмарафон нереально навіть для професійного лижника.

Кайф від бігу отримую не завжди, але іноді все ж отримую. Бувають моменти, коли не дуже хочеться бігти, або хочеться бігти на роликах або на велосипеді покататися. Але в зимовий період або після зими, коли сумуєш по кросу, тоді бігається з великим задоволенням.

Звичайні люди напевно бігають заради досягнення поставленої мети. Кожен сам собі або сім'ї, або друзям щось доводить. Взагалі, потрібно напевно якийсь марафон-челендж влаштувати, тільки почати краще з "п'ятірки". До речі, 16 квітня на Трухановому острові я теж буду брати участь в забігу - вже поспілкувалася з організаторами".

Джерело: xsport

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook