Про нас
увійти

У Тернополі провели унікальні змагання з тач-регбі

категорія: Командні види | дата: 18 06 2020
У Тернополі провели унікальні змагання з тач-регбі

Перший міський Кубок з тач-регбі відбувся 13 червня на стадіоні 23-ї школи. Участь у ньому взяли чотири місцеві команди.

Тач-регбі (touch-rugby) – це один із різновидів класичної гри у регбі. Але він має суттєві відмінності.

- Ми грали два тайми по десять хвилин, - каже граючий тренер команди "Терен" Володимир Крутовський. – Особливість тач-регбі це те, що тут немає захватів та кидків. Це зовсім не травматичний вид регбі. Щоб відібрати м'яч у суперника достатньо лише його доторкнутися. Ця особливість дозволяє грати у тач-регбі чоловікам, жінкам та дітям одночасно.

За словами Володимира Крутовського, декілька років поспіль відбуваються чемпіонати світу з тач-регбі. В Україні цей вид спорту теж набуває популярності.

- Даним турніром ми хотіли показати, що регбі – це доступно, - каже він. – Сьогодні на поле вийшли дорослі та діти. Усі отримали масу позитивних емоцій. Сподіваємося, що проведення змагань з тач-регбі стане хорошою традицією.

Щодо результатів, то у суперечці чотирьох команд, першість вибороли найдосвідченіші – гравці РК "Терен". Команда "ТНЕУ" посіла друге місце, а "Опілля" – третє. Четвірку замкнули тернопільські "Вар'яти".

До речі, участь у турнірі взяли і два іноземці, які тривалий час проживають у Тернополі. Це пакистанець Зейшан та Шон із Південної Африки.

Нагородження переможців та призерів провів у минулому теж регбіст Степан Барна. У організації турніру регбістам допомогли місцеві меценати та обласне управління спорту.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook