Про нас
увійти

Тернопільські регбісти зупинились за крок від медалей Кубка України

категорія: Командні види | дата: 24 09 2018
Тернопільські регбісти зупинились за крок від медалей Кубка України

Об'єднана команда регбістів тернопільського "Терена" та РК "Рівне" під назвою "West Knights" посіла четверте місце на Кубку України з регбліг.

Змагання відбулися 15 вересня у Києві на стадіоні "Спартак", а участь у них взяли шість найсильніших команд України.

Тернопільський "Терен" у об'єднаній команді представили шість регбістів, - каже граючий тренер "West Knights" Володимир Крутовський. – Регбіліг та класичне регбі схожі, але мають свої відмінності. Якщо у класичному регбі є регбі-15 та регбі-7, то у регбіліг, відповідно, 13 та 9.

Засловами тренера, об'єднана команда мала високі шанси здобути призове місце на Кубку України. До медалей забракло однієї хвилини.

- За регламентом змагань команди грали по колу, тобто кожна з кожною, - пояснює Володимир Крутовський. – Ми поступилися найсильнішій команді України – харківському "Легіону". Це майже професійна команда, основу якої складають гравці збірної України. Також не встояли перед потужним львівським "Соколом". Вдалося отримати перемогу над командою з Ужгорода. А у боротьбі фактично за "бронзу" ми лише на останній хвилині поступилися киянам, які і стали у підсумку третіми.

Попри втрату призового місця, Володимир Крутовський каже, що на даному етапі для тернополян результати не стоять на першому місці.

- Звичайно, прикро, адже могли здобути нагороди, проте ми отримали досвід, - каже він. – Особливо це стосується наших молодих регбістів, які роблять перші кроки у цьому виді спорту. Ми усім нашим гравцям давали шанс, тож кожен з них отримав ігрову практику.

Цього тижня, а саме 29 вересня, тернопільський "Терен" зіграє у класичне регбі-7 у рамках заключного туру Вищої ліги чемпіонату України.

- Заключний етап відбудеться у Одесі, - додає співрозмовник. – Уже за підсумками цього етапу ми будемо знати, яке остаточне місце у чемпіонаті ми посядемо. Цього року поставили за мету залучити нових гравців та "обкатати" їх у різноманітних турнірах. Багато старших хлопців не мають змоги регулярно виступати, а тому покладаємо великі сподівання на новачків. А це, звісно, процес тривалий.

До слова, тернопільські регбісти незабаром планують організувати змагання з регбі-7 і у Тернополі. Згоду до участі уже дали чотири команди.

- Хочемо організувати відкритий чемпіонат або Кубок Тернопільської області, - додає Володимир Крутовський. – Зголосилися дві команди з Івано-Франківська, Рівного та Кременця. Також у планах "Терена" участь у відкритих Кубках Рівного та Львова. До речі, у Львові минулого року ми стали переможцями.

ДОВІДКА

Регбіліг не має принципових відмінностей від класичного регбі, проте існує кілька унікальних правил. Зокрема у кожній команд на полі перебувають по 13 регбістів. У регбіліг дозволяють робити 12 зворотніх замін. Матчі регбіліг відбуваються на стандартому футбольному полі, розділеного десятиметровими лініями. У кожної з команд є у розпорядженні шість атак, щоб занести м'яч у залікову зону. Якщо команда цього не зробила, то м'яч переходить суперникам. Регбіліг – більш динамічний вид, ніж класичне регбі і зрозуміліше сприймається глядачами.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook