Про нас
увійти

Тернопільські флорболісти боротимуться за нагороди у Запоріжжі

категорія: Флорбол | дата: 20 03 2016
Тернопільські флорболісти боротимуться за нагороди у Запоріжжі

Флорбольний сезон в Україні виходить на фінішну пряму. Тернополяни зберігають шанси на золоті медалі у молодшій віковій групі.

Флорбольна команда "Тернопіль-Юніор" очолила турнірну таблицю чемпіонату України та виборола путівку до плей-офф серед спортсменів до 12-ти років.

Наймолодші тернополяни після трьох турів чемпіонату набрали 31 очко. Відтак, посіли перше місце. Тепер "Тернопіль-Юніор" на стадії плей-офф у Запоріжжі 15-17 квітня боротиметься з сумськими "Воронами".

- У цій віковій категорії наші діти є чинними чемпіонами України, - пояснює голова Тернопільської обласної федерації флорболу і тренер Володимир Смолка. – Цього року теж розраховуємо на золоті нагороди. Саме ці діти зараз є плодом мого першого набору з дитячого садочку, який я розпочав ще 6 років тому. А зараз вони – одні з кращих в Україні. Покладаю високі сподівання на своїх юніорів, адже тернопільська флорбольна школа є одною з найбільшперспективнішою в плані розвитку та результату!

Ще одні юні флорболісти з команди флорбольний клуб "Тернопіль-3" у віковій категоії до 14-ти років до плей-офф пробитися не зуміли.

- "Тернопіль-3" посів після трьох турів четверте місце – трохи не дотягнули за очками до виходу далі, - додає пан Володимир. – Однозначно, що у новому сезоні ця команда буде боротися за вихід до плей-офф.

Також цьогоріч не вдалося поборотися за найвищі місця дорослій команді – ФлК "Тернопіль". Система чемпіонату України, як і торік, не змінилась. Відбулися три тури регулярного чемпіонату у Запоріжжі, Львові та Луцьку. За їх підсумками четвірка кращих команд вийшла до плей-офф і у Запоріжжі у квітні вони розіграють чемпіонство. Тернополяни за підсумками сезону посіли 6-те місце.

- До початку сезону експерти і скептики прогнозували нам виліт з Вищої ліги, адже, враховуючи проблеми зі складом, я вирішив долучати до матчів своїх юніорів, - каже Володимир Смолка. - Тернопіль завжди першим впроваджує екстремальні проекти у флорболі. Але протягом усіх турів нам вдалось зіграти яскраво та неочікувано. Зокрема ми здобули красиву перемогу над КФК Київ 12:8,хоча в першому турі програли їм 5:19! Також перемогли "Надію" з Коломиї 9:4, а перед чим програли їм 3:20 і встановили свій антирекорд. Враховуючи наш склад - найголовніше - ми зберегли прописку в елітному дивізіоні Юніори отримали безцінний досвід і з новими силами будемо боротись своїми вихованцями у Вищій лізі.

До слова, в наступному році Вища ліга отримає вісім команд (цього року їх було 7). Адже "Перша Столиця" з Харкова вилетіла у Першу лігу, знявшись після першого туру.

- Також ми плануємо добрати нових гравців серед молоді 16-19 років, шляхом презентацій у коледжах, техучилищах та університетах з метою відбору підходящих хлопців та дівчат, - продовжує співрозмовник. -  Першим у цьому списку вже став торгово-економічний кооперативний коледж, де ми провели захід – "тиждень флорболу".

За словами пана Володимира свої тренування також відновили і тернопільські дівчата-флорболістки. Наша команда восени планує повернулися у Вищу жіночу Лігу. Цього ж сезону команда участі не брала через фінансові труднощі.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook