Про нас
увійти

ФК Тернопіль – ФК Полтава. Анонс матчу

категорія: Футбол | дата: 08 05 2017
ФК Тернопіль – ФК Полтава. Анонс матчу

Сьогодні, 8 травня, у 29-му турі Першої ліги ФК Тернопіль дома зустрінеться  з ФК Полтава.

Перед матчем клубів з Тернополя та Полтави обидва суперники знаходяться у схожому становищі. Футболістам представлено нових тренерів – Петра Бадла (ФК Тернопіль) та Володимира Прокопиненка (ФК Полтава). Очевидно гравці, щоб зарекомендувати себе відразу з кращої сторони, намагатимуться показати новим наставникам всі свої вміння. А тому поєдинок у Тернополі обіцяє бути цікавим, тим більше, що особливих турнірних задач у суперників вже немає.

На сьогодні у більш складнішому становищі перебуває новий коуч ФК Тернопіль Петро Бадло. Зважаючи на незавидну турнірну ситуацію, Бадло реально оцінює шанси тернопільської команди на збереження місця в Першій лізі, тому вже будує команду на перспективу, тобто на Другу лігу. Тим не менше, потрібно дограти цей сезон, щоб не втратити повністю своїх вболівальників. І в цьому плані у тренера є проблеми, насамперед кадрового характеру. Порвав задню півзахисник муніципалів Тарас Кривий, який разом з Валерієм Скиданом знаходиться в клубному лазареті. Лише кілька днів тому в загальній групі, проте ще в послабленому режимі, тренуються Юрій Захарків, Артур Дорі та Тарас Червонецький. А до всіх бід, ще не закінчилася дискваліфікація в центрального оборонця ФК Тернопіль Олександра Музики.

Попри всі ці проблеми, нині в тернопільській команді панують позитивні настрої. Після тривалої невизначеності в тренерському штабі, в муніципалів з’явився новий та амбітний тренер, котрий має в першу чергу підняти морально-вольові якості футболістів, адже за кілька днів підтягнути "фізику" йому, напевно, не вдалося. Та й тернопільська публіка, яка ще за часів роботи у місцевій Ниві, давно симпатизує тренерові Петру Бадлу (насамперед за його людські якості), мала б прийти та підтримати свою команду, що мало б додати футболістам впевненість у своїх силах.

Останнім часом ФК Полтава знаходиться в епіцентрі найбільшої уваги серед клубів Першої ліги. Ще не забутий конфлікт керівництва полтавського клубу з Федерацією футболу України довкола кубкового матчу з донецьким Шахтарем, як Полтаву знову затрусило. Минулого тижня з посади головного тренера команди доволі несподівано був звільнений Юрій Ярошенко з офіційним формулюванням: "У зв’язку з незадовільними спортивними результатами команди в поточному сезоні".

І хоча сам коуч називає свою роботу хорошою і ставить собі "четвірку": "Коли я брав команду, то вона перебувала внизу турнірної таблиці. Якщо подивитися на нинішню ситуацію, з урахуванням того, що з нас три очки зняли, то Полтава могла б ділити шосте-сьоме місце", тим не менш, тренер прийняв своє звільнення як належне. На його місце прийшов місцевий фахівець, відомий по роботі з молоддю полтавської Ворскли Володимир Прокопиненко.

На відміну від свого тернопільського візаві, новий наставник ФК Полтава перед поєдинком у Тернополі може розраховувати на практично всіх футболістів. Адже дискваліфікації відсутні, а в лазареті знаходиться хіба що 23-річний захисник Сергій Приходько, який під час попереднього матчу з Вересом на початку гри отримав травму і змушений був покинути футбольне поле на ношах.

Що цікаво, і на це в першу чергу потрібно звернути тернопільському тренерському штабу, ФК Полтава набагато краще грає на виїзді, ніж удома. У всіх чотирьох виїзних поєдинках весняної частини сезону команда з Полтави здобула перемоги, при цьому було подолано доволі серйозних опонентів – Оболонь-Бровар (1:0), МФК Миколаїв (1:0), Черкаський Дніпро (1:0), Буковина (2:0). Під керівництвом нового наставника полтавці, очевидно, захочуть продовжити цю хорошу традицію…

***

Важлива інформація від Sport Arena. Якщо ФК Тернопіль програє вдома Полтаві, а Миколаїв переможе в гостях Геліос, то ФК Тернопіль вилітає в Другу лігу вже в 29-му турі.

***

Перше коло
ФК Полтава – ФК Тернопіль – 3:1 (Соломка, 24, 45+1, Лісовий, 90+3 – Вонс, 4);

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook