Про нас
увійти

Олена Білосюк вперше за чотири роки розпочне біатлонний сезон на Кубку IBU

категорія: Біатлон | дата: 15 11 2023
Олена Білосюк вперше за чотири роки розпочне біатлонний сезон на Кубку IBU

30 листопада змагання стартують у фінському Контіолахті.

Олімпійська чемпіонка Олена Білосюк розпочинатиме біатлонний сезон 2023/24 на Кубку IBU. Про це Суспільне Спорт розповів старший тренер збірної України Микола Зоц.

Попередній сезон Білосюк провела на рівні Кубка світу. Біатлоністка мала щонайменше один старт на кожному з дев'яти етапів, провівши ще три гонки на чемпіонаті світу в німецькому Обергофі.

Вже після оновлення тренерського штабу жіночої збірної України чемпіонка світу 2013 року не пройшла до заявки на літній ЧС-2023. У команді за підсумками відбіркових змагань у Сянках рішення пояснили "вектором на омолодження складу".

Як проходить підготовка Олени Білосюк до нового сезону?

- За словами Миколи Зоца, біатлоністка продовжує готуватися до змагань з чоловічою командою Б у фінському Контіолахті.

- У Контіолахті до Білосюк доєднаються чотири біатлоністки збірної, яких спрямують на Кубок IBU за підсумками внутрішніх відбіркових стартів.

- Перший етап Кубка IBU стартує 30 листопада й налічуватиме шість стартів: спринти й індивідуальні гонки серед чоловіків та жінок, одиночну й класичну змішані естафети.

Востаннє Білосюк змагалася на рівні Кубка IBU на початку сезону 2019/20. Тоді на етапі в норвезькому Шушені лідерка збірної провела три гонки, незмінно проходила до топ-8 і здобула "срібло" в спринті.

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook