Про нас
увійти

"Навіть здивований, що можу так боротися". Підручний - про медаль на Кубку IBU і стан після повернення до виступів

категорія: Біатлон | дата: 07 02 2023
"Навіть здивований, що можу так боротися". Підручний - про медаль на Кубку IBU і стан після повернення до виступів

Дмитро Підручний повернувся до виступів після тривалої перерви, спричиненої травмою коліна. І одразу ж здобув медаль: лідер збірної України з біатлону став бронзовим призером спринту на етапі Кубка IBU в Обертілліаху.

Підручний претендував навіть на те, щоб стати переможцем гонки. Однак через хибу на "стійці" та зменшення швидкості руху по дистанції на останньому колі український біатлоніст не втримав "золото", але здобув "бронзу".

Виступ в Обертілліаху став для Підручного першим за два місяці. Після травми коліна біатлоніста прооперували, і лише у середині січня він почав підготовку до повернення.

Після "бронзи" у спринті на Кубку IBU Підручний дав ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт щодо свого виступу у гонці.

31-річний біатлоніст визнав, що навіть здивований підсумковим результатом. Але звернув увагу на те, що під час перебування на трасі відчув, що його стан ще далекий від оптимального.

Про медаль на Кубку IBU

"Виступом дуже задоволений. Навіть здивований, що можу так боротися. Коліно, нога дають можливість [бігти] не на повну, бо певні відрізки траси - нога ще слабка, і я не можу йти у такому режимі, який потрібен та який можу. У принципі, якщо говорити про відрізки, то там, де треба, щоб нога вмикалася, то й там програвав багато.

Не очікував взагалі нічого, не знав, у якій формі. Перед гонкою думав про потрапляння у топ-10, топ-15, гадав, що це буде гарний результат для мене. Якщо відмотати час, то я лише два тижні тренуюся "ковзаном" і стріляю лежачи. Прибув до Обертілліаха, не міг нормально їхати на лижах, лише повзав і те "класикою". "Ковзаном" я не міг кататися нормально, а так, днем за днем старався робити все для того, щоб нога увімкнулася в роботу і запустити м'язи. Проте вона все ще далеко від оптимальної форми: у порівнянні з лівою ногою м'язи набагато менші, і нога набагато швидше втомлюється, ніж зазвичай. Тому цей результат мене певною мірою шокував, і я дуже радий, що він трапився у такий непростий час для мене, моєї країни, команди".

Чи розрахував на медаль у першій гонці після повернення

"У мене таких думок [про потрапляння на подіум] не було. Вийшов на старт, робив максимум від себе можливого. Чесно: про медалі думок навіть не було. Як я вже казав, топ-10 це для мене було б добре. Робив все, що міг, максимум від себе і дуже щасливий, що вийшло показати такий досить непоганий результат".

Чи виступить Підручний на наступному спринті Кубка IBU

"Не знаю, побачимо, завтра вирішимо".

Про стан ноги під час гонки

"Як я вже казав, нога набагато швидше втомлюється, тому після гонки я відчуваю більшу втому на правій нозі, ніж на лівій, і м'язи більше болять. Але на це є об'єктивні причини, і менше ніж за місяць... Я ще місяць тому не ходив, тому те, що я повернувся у сезон - це взагалі шок. Чесно - перед новим роком, коли я починав розробляти ногу, такий сильний біль - у мене були думки, що сезон повністю пройшов".

Джерело: Суспільне

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook