Про нас
увійти

Тернопільські біатлоністи готуються до Кубка світу та Кубка IBU

категорія: Біатлон | дата: 06 11 2022
Тернопільські біатлоністи готуються до Кубка світу та Кубка IBU

Чоловіча збірна України з біатлону розпочала останній етап підготовки до стартів Кубка світу та Кубка IBU.

На останньому зборі у складі чоловічої команди "А" готуються сім біатлоністів: Дмитро Підручний, Артем Прима, Богдан Цимбал, Антон Дудченко, Тарас Лесюк, Денис Насико та Віталій Мандзин.

Також з командою тренується Дар'я Блашко.

"Віталій Мандзин — молодий спортсмен, але дуже гарно себе проявляє у всіх необхідних якостях. Видно, що він тягнеться за хлопцями, і ми бачимо це.

Бачимо, що йому трохи не вистачає базової роботи, але це все можна зрозуміти, адже він трохи молодший. Не такий об’єм він виконав ще, тому на фоні хлопців зрозуміло, що ще треба допрацювати.

Де його використаємо, вже подивимося безпосередньо перед початком сезону

Першим стартуватиме Кубок IBU і, звичайно, дивитимемося, хто й у яких кондиціях знаходитиметься. Вже потім за тренерським рішенням чи за результатами контрольних стартів, ми вирішимо, хто поїде на Кубок світу, Кубок IBU або чи буде спускатися Віталій Мандзин на юніорський кубок.

Звичайно, що є в нас думки, але не буду це озвучувати, бо ще є місяць до старту. Зараз треба концентруватися на тренуваннях і зробити всю передстартову роботу.

Головне, щоб всі були здорові. Це дуже важливий фактор, і ми віримо, що наша медгрупа спрацює добре і тоді зможемо без зайвих роздумів розглядати варіанти.

Пізній початок літньої підготовки Підручного відчувався. Зараз це вже менше помітно. Я сподіваюсь, що в нього не буде жодних проблем з сезоном, бо він дійсно показує гарні результати на тренуваннях.

Тому сподіваємось, що в таких же кондиціях він підійде до початку сезону", — розповів головний тренер збірної Олексій Кравченко.

Перший етап Кубка світу з біатлону розпочнеться у вівторок, 29 листопада

Джерело: tribuna.com

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook