Про нас
увійти

Меркушина та Підгрушний перемагали на чемпіонаті Тернопільської області з біатлону

категорія: Біатлон | дата: 25 02 2018
Меркушина та Підгрушний перемагали на чемпіонаті Тернопільської області з біатлону
На біатлонній базі у Підгородньому, що біля Тернополя, відбувся чемпіонат області з біатлону.

Кілька десятків юних талантів змагалися за нагороди першості. Як виявилося, це перші змагання з цього виду спорту у нашому краї за останніх два роки.

Як розповів колишній біатлоніст Олександр Починок, місцеві та всеукраїнські чиновники роблять все, щоб знищити біатлон на Тернопіллі. "Перші змагання за два роки! Організовані силами федерацією біатлону Тернопільської області та біатлонної родини Тернопільщини! Від популістичних самодурів чиновників облспорт комітету Віктора Мацикура та його команди, голови облдержадміністрації Степана Барни та інших пройдисвітів які осіли в чиновницьких кабінетах підтримки нуль!

Результат їхніх "ультра" реформ - це жодних змагань у Тернопільській області за два останні роки. Другий рік поспіль олімпійська база виживає завдяки обласній федерації та друзів! Другий рік поспіль, вперше за всю історію біатлону Тернопільщини тернопільські школярі не беруть участь на першості України серед школярів, які в цей час відбуваються в Сумській області (відсутність фінансування). Повна відсутність підтримки пріоритетного виду спорту призвела до того, що за останні п'ять років управління недолугими реформаторами в Тернопільській команді завершили та виїхали за кордон понад 7 спортсменів, які входили до складу юніорських та дорослих збірних команд України. А це десятки років тяжкої плідної роботи тренерів та величезні суми витрачених коштів! Закрито спаціалізовану ДЮСШ ФСТ "Колос" з найвищим рівнем акредитації та ще сім районних шкіл. Та це тільки вершина всіх "досягнень".

Майже рік тому, повертаючись зі сходу, заїзджав в міністерство спорту України та довів до відома критичної ситуації першому замміністра з олімпійських видів спорту Ігоря Гоцула. Після чого було декілька візитів включно із міністром Ігор Жданов. Далі пустих балачок та обіцянок діло з мертвої точки не зрушилось. Натомість популіста Мацикура, який прямо говорив тренерам: "Через декілька місяців на Тернопільщині біатлон зникне!"

Цей горе-чиновнике одноразово нагороджують в міністерстві спорту! От така ситуація і реальність підтримки та розвитку приріотетного олімпійського виду!," - розповів пан Олександр.

Серед переможців варто відзначити молодшу сестру учасниці Олімпійських ігор-2018 у Кореї Анастасії Меркушиної – Олександру, яка перемогла у всіх дисциплінах. Також серед призерів є і один із братів Олени Підгрушної Андрій.

Джерело: Тернополяни

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook