Про нас
увійти

Дмитро Забірченко: "Можливо, в наступному сезоні буде абсолютно нова команда"

категорія: Баскетбол | дата: 23 05 2021
Дмитро Забірченко: "Можливо, в наступному сезоні буде абсолютно нова команда"

Прес-конференція головного тренера БК "Тернопіль" Дмитра Забірченко після програного третього матчу серії плей-оф від "Запоріжжя".

- Вітаю "Запоріжжя" із заслуженим виходом далі, а Валерія Миколайовича Плеханова з днем ​​народження. Дуже хотілося зіпсувати йому сьогоднішній день народження. Потрібно було стрибнути вище голови для перемоги над "Запоріжжям"? Ні. Потрібно було просто грати в свою гру, постаратися мінімізувати кількість втрат. Ми в кожному матчі за рахунок своїх втрат даємо супернику на 10+ атак більше, ніж у нас. Сьогодні різниця 13 атак. У першій грі було 18, у другій - 20. Кожну гру в середньому робили на 15 атак менше, ніж у суперника. Своєю грою по сезону не заслуговували 0-3 в серії. Але так як грали, то все закономірно, заслужено. Є об'єктивні причини. Втрата першого номера. Буренко місцями дуже добре заміняв, але іноді не вистачає польового гравця в ротацію. Коли проти тебе новий MVP сезону, то важко захищатися. Він добре навантажує задню лінію в захисті, по'тому деякі випадають із за цього цього. Дуже важливо, що при всіх наших наших ветеранів у нас є молодь, з якої можна дивитися в майбутнє. Хочеться подякувати вболівальникам. Дуже засмучений, що не вдалося тут зіграти другий матч з глядачами. Сьогодні неймовірна атмосфера. Ми дуже скучили за глядачами. Чекаємо наступного сезону і підтримки від них. Для мене це найкраща підтримка в Україні Я і гравці відчували це. Не важливо, як ми граємо. Вони нас завжди підтримують.

Не буду говорити, що сезон складний. Ці всі сльози і відмовки - доля слабких. Сезон не важкий. При всіх плюсах і мінусах кожен хотів довести спроможність. До хлопців ніяких претензій. Вони вмирали на майданчику. Це видно. Іноді нам не вистачає холодної голови. Керівництво в важкий рік в фінансовому плані змогло знайти резерви зайти з Вищої або в Суперлігу і запропонувати умови. Все виконали до кінця. У наш час важко знайти організацію, яка буде все робити вчасно. Ми хочемо рости як клуб і організація, рухатися далі. радувати наших уболівальників і щоб їх було більше. Сподіваюся. найближчим часом з'явиться більше зал і ми зможемо збирати повний зал. Начебто на 3000 місць будується зал. Хочеться, щоб БК "Тернопіль" був головною командою міста. Для цього повинні грати і побиватися, як робили це весь сезон. Ми своєю грою по сезону заслужили повагу і любов уболівальників. Ми їх точно так же поважаємо і любимо. Давайте фраза "збиті льотчики" поки залишиться в цьому сезоні. Ми не знаємо, якою буде склад.

Можливо, там не буде "збитих льотчиків" і у на будуть "льотчиків з льотного училища". Хлопцям хочеться побажати провести літо з сім'ями, відновитися, залікувати травми. Якщо вийде знайти більш хороші умови працевлаштуватися, буду дуже радий за них. З кимось зможемо домовитися, з кимось ні. Це життя. Сезон закінчений. Можливо, в наступному сезоні буде абсолютно нова команда. Не знаю скільки разів в історії в Суперлігу заходила команда з Вищої ліги і домагалася високих місць. Напевно, в тому році "Прометей" тільки. Але у них трохи інші амбіції. Ми хотіли показувати якісний баскетбол в кожній грі. Набір виконавців був. До пори до часу показували цей баскетбол. Іноді трапляються обставини в житті, які щось ламають. Не можу дорікнути Едріана, який поїхав. У нього трагедія в родині. Є речі вище баскетболу. Немає нічого вище людського здоров'я і життя. Він прийняв рішення залишитися з родиною. Потрібно його підтримати. Єдине погано, що трапилося це в момент, коли вже не могли дозаявити когось в ротацію задньої лінії. Всі билися. Дякую всім. Із закінченням сезону. Перезавантажуємося і дивимося в майбутнє.

Джерело: basket.com.ua

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook