Про нас
увійти

БК "Тернопіль" вдома впевнено переміг "Хімік"

категорія: Баскетбол | дата: 20 03 2021
БК "Тернопіль" вдома впевнено переміг "Хімік"

Тернопіль в домашньому матчі регулярного чемпіонату Суперліги Паріматч приймав южненський Хімік.

Команди йшли пліч о пліч протягом стартових 15 хвилин матчу, коли лідер змінювався декілька разів. У господарів потужну першу половину провів американський тандем Югба — Калхун, при цьому тернополяни результативніше атакували через трисекундну, у той час як южненці мали кращий відсоток і більшу кількість атак з-за дуги. Також тернополянам вдалося втримати вибухову передню лінію суперника, дозволивши Нельсону та Саллівану за першу половину на двох набрати лише 5 очок. 

Після рівної третьої чверті, під час якої команди балансували на 10-очковому відриві господарів, відбувся ключовий відрізок матчу. Ривок Тернополя на старті четвертої чверті 16:0 дав відповідь на всі питання в цій грі. ХІмік віддав ініціативу супернику за всіма фронтами та дозволив на повну розгулятися все тому ж тандему — Калхуну та Югбі. Американці на двох набрали 47 очок з 89 командних, а Тернопіль повністю контролював гру. Команда Дмитра Забірченка набрала 40 очок через трисекундну та 21 у швидкому нападі, у той час як у Хіміка ці показники склали 24 та 2 бали відповідно.

Як результат вбивчий ривок Тернополя у четвертій чверті дозволив господарям закріпити перевагу в цьому матчі та вийти вперед у сезонній серії. Тернопіль переміг з рахунком 89:74 і відірвався від южненців у турнірній таблиці.

Найкращий гравець

Аверейл Югба став автором потужного дабл-даблу — 20 очок + 16 підбирань, а Омар Калхун набрав рекордні в цьому матчі 27 балів.

Наступні матчі

Тернопіль вже в неділю, 21 березня, зіграє вдома проти Одеси, а Хімік у цей же день протистоятиме на виїзді Київ-Баскету.

Суперліга Паріматч. Регулярний чемпіонат

19 березня

Тернопіль, ФОК

Тернопіль — Хімік 89:74 (22:20, 20615, 22:24, 25:15)

Джерело: ФБУ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook