Про нас
увійти

Гравці і тренери БК "Тернополя" попрощалися із вболівальникам і роз’їжджаються по домівках

категорія: Баскетбол | дата: 15 03 2020
Гравці і тренери БК "Тернополя" попрощалися із вболівальникам і роз’їжджаються по домівках

Успішний сезон завершився раптово й на мінорній ноті. Не встигла наша команда повною мірою натішитися подвійною перемогою над "Рівним" і достроковою першістю в західній конференції, як мов грім серед ясного неба, пролунало рішення виконкому Федерації баскетболу України про скасування поточного чемпіонату. Мріям про повноцінну перемогу у вищій лізі був покладений край. Найгірше, що директорат турніру вирішив визначити чемпіона, виходячи виключно з математичних показників. Оскільки криворізький "Прометей-2" у Східній конференції вигравав частіше, першість віддали йому.

"Не думаю, що то справедливо, - каже наставник нашої команди Дмитро Забірченко. – Не секрет, що Західна конференція – помітно сильніша, тому співставляти лідерів виключно за турнірними показниками в цьому випадку не дуже доречно".

"Було б справедливіше, якби ФБУ у цій ситуації визначило чемпіонами переможців обох конференцій, - вважає президент БК "Тернопіль" Ігор Комендат. – Взагалі, вважаю рішення про зупинення, а не призупинення чемпіонату поспішним і не зовсім спортивним. Але такі реалії".

"Мені шкода, хлопці, що все закінчилося саме так, - звернувся пан Комендат до гравців. – Я знаю, як сильно ви хотіли виграти і разом з вами сумую, що на не вдалося довести початого до кінця. У будь-якому разі, дякую всім вам за гру і ставлення до справи. Усі матеріальні питання вирішені, а окремі деталі вирішуються в індивідуальному порядку".

Ігор Комендат наразі не знає, де саме гратиме команда в наступному сезоні і яким буде її склад. Рішення про зупинку чемпіонату було настільки несподіваним, що потребує часу, щоб від нього отямитися, а вже потім щось планувати.

На завершення гравці й тренери подякували за палку підтримку впродовж усього сезону своїм уболівальникам. Навіть сьогодні, 13 березня, на прощальну зустріч в 11-й ранку робочого дня їх на трибунах Фізкультурно-оздоровчого комплексу зібралося близько двох десятків. За словами Дмитра Забірченка, разом із командою виросли впродовж цього сезону й її прихильники.

"Щиро тішився, що на наших останніх домашніх матчах трибуни не просто скандували "Тернопіль-Тернопіль", а співали, підтримували гравців індивідуально. Сподіваємося, що наша команда радуватиме вас і в майбутньому, уже в наступному сезоні", - сказав тренер.

Власне, попри сумні новини не будемо сумувати аж надто сильно. Усе буде Баскетбол!

Джерело: БК Тернопіль

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook