Про нас
увійти

БК "Тернопіль" - БК "Рівне". Анонс матчів

категорія: Баскетбол | дата: 07 03 2020
БК "Тернопіль" - БК "Рівне". Анонс матчів

7-8 березня у Тернополі – кульмінація регулярного чемпіонату у вищій баскетбольній лізі України. В очному протистоянні зійдуться двоє лідерів Західної конференції – клуби "Тернопіль" і "Рівне".

У суботу, 7 березня, команди зіграють о 18:00. У неділю, 8 березня – о 13:00.

На щастя, керівництво нашого клубу змогло знайти компромісний варіант і домовитися, щоб попри спалах епідемії коронавірусу і рекомендації Міністерства охорони здоров’я топові поєдинки відбувалися з глядачами. Нехай і не в новій домівці "Тернополя" у Фізкультурно-оздоровчому комплексі, а у старому-доброму спортзалі Тернопільського економічного університету, та все ж. Тому перед тим, як поговорити про власне баскетбольні аспекти протистояння, порадимо тим уболівальникам, які зібралися подивитися матчі вживу, займати глядацькі місця у спорткомплексі ТНЕУ заздалегідь.

Напередодні очного протистояння наша команда має на дві поразки менше. А то означає, що на відміну від конкурентів у боротьбі за перемогу в Західній конференції, має право на помилку. Взагалі, рівненцям останнім часом рідко вдавалося вигравати два матчі з двох. Три попередніх протистояння з "ДіДіБао", "Старим Луцьком" і "Хіміком-2" завершилися для команди Михайла Переверзія 1:1.

Варто сказати, що баскетбольний клуб "Рівне" в його нинішньому вигляді створений у червні 2017 року. В його структуру входять доросла жіноча та чоловіча команди. БК "Рівне" - то хоч і непрямий, але наступник легендарного "Пульсара" Сергія Шемосюка, який був грізною силою в українському баскетболі кінця 90-х – початку 2000-х років. Власне, вихованцем тієї команди є однин із найсильніших українських баскетболістів часів незалежності, а нині президент БК "Рівне" Сергій Ліщук, який був чотириразовим чемпіоном України у складі "Хіміка" і "Азовмаша", але найліпші миттєвості провів у складі іспанської "Валенсії", якій віддав сім років кар’єри і виграв з "кажанами" два Кубки ULEB. Крім того, Ліщук провів 50 матчів у складі збірної України.

З тим "Пульсаром" нинішній рівненський клуб поєднує прізвище одного гравця. 39-річний легкий форвард Віктор Герасимчук віддав "Пульсарові" загалом десять років, а крім того грав за "Київ", харківський "Політехнік", "Кривбасбаскет", івано-франківську "Говерлу", київські "Будівельник" і "Авангард", луцький "Волиньбаскет". У "Рівне" Герасимчук повернувся, коли клуб був відроджений і зараз залишається одним із осьових його виконавців. Середні показники Віктора доволі непогані – 6,4 очка, 3,9 підбирання, 2,5 передачі.

Герасимчук, поза сумнівом, лідер ментальний. Статистичні лідери в "Рівного" зараз інші. Найрезультативнішим гравцем команди є форвард Олександр Шепелєв, який заробляє в середньому по 16,3 очка і робить по 5,9 підбирань. Також гарні показники має досвідчений Євген Коровяков – 14,6 очок, 6,9 підбирань, 2,8 передач. Оборонець Дмитро Тимощук заробляє у середньому по 11 очок, робить по 4 підбирання і 3,9 передач.

"Знаю, що в суперників кілька гравців прихворіли і можуть не приїхати, - говорить тренер "Тернополя" Дмитро Забірченко. – Але рівненці прибувають у день матчу. З ким саме – побачимо вже на розминці. Тоді будемо відштовхуватися, яку тактику обирати на гру. Звичайно, ми аналізували попередні поєдинки суперників. Відзначив, що вони виграли дуже багато кінцівок матчів, які заходили в клач. "Рівне" - дуже бойова команда. Ці хлопці довго грають разом, добре знають одне одного. Вони використовують свої сильні сторони. Не намагаються стрибнути вище голови, але в обороні кожен гравець відпрацьовує на 100 відсотків.

Так, у Рівному ми виграли обидва матчі. Але тоді наші команди були трохи іншими. Звісно, ті поєдинки ми провели сконцентрованіше, ніж проти окремих суперників згодом, коли впевнено вигравали перший матч і виходили недоналаштованими на другий. Сподіваюся, під кінець чемпіонату цієї вади ми вже позбулися.

На жаль, не видужав до нинішніх зустрічей наш розігруючий Павло Буренко. Будемо підводити його уже до поєдинків плей-оф. Можливо, через наступні поєдинки у Львові. Інші наші баскетболісти, на щастя, здорові"

Джерело: БК Тернопіл

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook