Про нас
увійти

БК "Тернопіль" поповнив лави екс-гравцем молодіжної збірної України

категорія: Баскетбол | дата: 28 02 2020
БК "Тернопіль" поповнив лави екс-гравцем молодіжної збірної України

Другим новачком баскетбольного клубу "Тернопіль" впродовж останнього тижня став форвард Владлен Бережний, який донедавна виступав у складі наших суперників з "Житомира".

Точніше, Владлен перебуває в таборі "Тернополя" ще з минулого тижня і саме він був тим гравцем, прізвище якого трималося в таємниці у контексті розповіді про контрольний поєдинок між нашою командою з "Київ-Баскетом" на паркеті столичного спорткомплексу "Венето". Тоді Бережний набрав 14 очок і зробив дев’ять підбирань.

Професійну кар’єру Владлен Бережний розпочав у складі дубля клубу "Донецьк" у сезоні-2011/2012, потім виступав за другу команду з Кропивницького, "Дніпро-Азот" з Кам’янського, київський "Авангард" і "Краматорськ". Свого часу Владлен був гравцем молодіжної збірної України.

У складі "Житомира" в поточному регулярному чемпіонаті вищої ліги Бережний провів 24 матчі, набирав у них у середньому по 10,4 очка, робив по 8,5 підбирань і 1,6 результативних передач.

"Владлен – мультифункціональний гравець, він може закрити позиції третього і четвертого номерів, - коментує появу новачка наставник "Тернополя" Дмитро Забірченко. – Якщо нам буде потрібен важкий третій чи стрейч-форвард, розтягуючий гравець на позиції "четвірки", швидкий, здатний грати зміну, то Владлен буде прекрасним варіантом.

Бережний – по-спортивному злий гравець. Він давно не виступав на хорошому рівні і хоче на нього повернутися. Він важко, з великим азартом працює. Думаю, його енергія стане нам у нагоді. Після втрати на початку сезону Рудакова нам іноді гравця такого штибу бракувало. Так, у нас є Ваня Дудар, який бігає як собака і всіх "кусає". Але людини, яка б із цієї позиції пішла й поборолася за підбирання у нападі не було. Бережний постійно йде на чуже підбирання, дуже рухливий в обороні. Думаю, його поява додасть нам варіації в грі".

Дебют Владлена Бережного й іншого новачка Максима Івшина може відбутися уже найближчими вихідними. 29 лютого і 1 березня "Тернопіль" приймає на паркеті Фізкультурно-оздоровчого комплексу на вулиці братів Бойчуків, 4 "Черкаські Мавпи-2". Початок суботнього матчу – о 18:00. У неділю команди почнуть поєдинок о 13:00.

Джерело: БК Тернопіль

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook