Про нас
увійти

Команда міста Тернополя відстояла своє звання чемпіона області з баскетболу серед школярів

категорія: Баскетбол | дата: 14 03 2017
Команда міста Тернополя відстояла своє звання чемпіона області з баскетболу серед школярів

Два напружених дні суддівська бригада на чолі із Іриною Стефанюк визначала переможців фінальних змагань з баскетболу серед юнаків учнів ЗОШ І-ІІІ ст., які проводились в рамках ХХІ Спортивних ігор школярів Тернопільщини.

Ми уже мали змогу спостерігати за іграми у попередньому зональному етапі змагань після якого у фінал вийшло шість найсильніших команд області із : Зборівського, Збаразького, Чортківського районів,  м. Тернополя, м. Чорткова та Гусятинської селищної ради.

3 та 4 березня ці команди зустрілись у фіналі, який за підтримки Тернопільського обласного відділення КФВС МОНУ, управління освіти і науки ТОДА та управління фізичної культури та спорту ТОДА проводився в спортивному залі Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ст. №26.

Глядачі із задоволенням спостерігали за іграми молодих, азартних та завзятих юнаків-школярів. За два дні було проведено 13 ігор, на поле вийшло 59 спортсменів. Команди грали за коловою системою, тож практично до останньої гри неможливо було передбачити переможців. Як відмітили глядачі, судді та самі гравці цього року кожна із команд грала на достойному та практично рівному рівні і результати деяких ігор була несподіваними навіть для знавців цього активного контактного виду спорту.

Не поступившись жодній команді та набравши найбільшу кількість очків у заліковій таблиці перемогу здобула збірна команда міста Тернополя (тренер-представник Юрій Качмар). Друге місце визначила гра в якій з перевагою в 7 м’ячів та рахунком 27:20 перемогла команда міста Чорткова (тренер-представник  Іван Плекан), поступились їм та стали бронзовими призерами ХХІ Спортивних ігор школярів учні ЗОШ Зборівського району (тренер-представник Михайло Наконечний).

Нагородження провів начальник обласного відділення КФВС МОН України Олександр Бірюков, який відмітив високу підготовку спортсменів, позитивний настрій та прагнення до боротьби усіх учасників змагань. Команди були нагородженні грамотами, медалями, команда переможець отримала кубок

За матеріалами: sportgart.com.ua
Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook