Про нас
увійти

Андрій Мандзій здобув першу медаль у сезоні Кубка націй із санного спорту

категорія: Зимові види | дата: 06 01 2024
Андрій Мандзій здобув першу медаль у сезоні Кубка націй із санного спорту

У німецькому Вінтерберзі стартував третій етап Кубка націй з санного спорту. Призерів визначили серед чоловіків на одномісних санах.

На старт вийшли троє українських санкарів: Андрій Мандзій, Антон Дукач та Даниїл Марціновський. Кожен із спортсменів проводив по одному заїзду на треку.

35-річний Мандзій, що проводить свій 16-й сезон на міжнародному топрівні, підходив до етапу після п'ятого місця в американському Лейк-Плесіді в грудні. У канадському Вістлері того ж місяця досвідчений українець показав 11-й час.

Натомість Дукач претендував на другу особисту нагороду в сезоні Кубка націй. На етапі у Вістлері він здобув "бронзу" — третя медаль санкаря від початку сезону 2022/23.

Мандзій показав найкращий час серед українців. На першій проміжній позначці він ішов восьмим, але до фінішу підтягнувся одразу на другу сходинку в протоколі.

Дукач продемонстрував ще кращий старт проїзду: після другої позначки він ішов на "срібло". Та українець спершу опустився на четверте, згодом — на підсумкове п'яте місце.

20-річний Марціновський мав 21-й час на середині дистанції, але перетнув фінішну лінію з 18-м показником — другий топрезультат українця на Кубку націй після 16-го місця грудневих змагань у Вістлері.

На фініші Мандзій програв переможцеві Каспарсу Рінксу мінімальні 0.001 секунди. Латвієць вперше в кар'єрі здобув "золото" на рівні Кубка націй.

Кубок націй. Вінтерберг. Одномісні сани — чоловіки

1. Каспарс Рінкс (Латвія) — 53.011 секунди

2. Андрій Мандзій (Україна) +0.001

3. Гінтс Берзіньш (Латвія) +0.126

...

5. Антон Дукач (Україна) +0.141

18. Даниїл Марціновський (Україна) +0.613

Джерело: Суспільне

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook