Про нас
увійти

Тернопільський спортсмен здобув золоту медаль на чемпіонаті світу

категорія: Зимові види | дата: 30 01 2023
Тернопільський спортсмен здобув золоту медаль на чемпіонаті світу

Тернопільський спортсмен Тарас Радь здобув золоту медаль на чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону у Швеції на дистанції 10 км.

У шведському місті Естерсунд цими днями проходить чемпіонат світу з лижних перегонів та біатлону.

У цих змаганнях, які триватимуть до 29 січня, беруть участь представники 19-ти країн світу. Команду України представляє 24 спортсмени з інвалідністю.

В складі Національної паралімпійської збірної команди України серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору змагаються двоє спортсменів з Тернопільщини.

Це тернополянин, майстер спорту України міжнародного класу з лижних перегонів та заслужений майстер спорту України біатлону, вихованець ДЮСШІ "Інваспорт", студент магістратури факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Тарас Радь та представник Тернопільського центру та ДЮСШІ "Інваспорт" Володимир Черниш, із міста Копичинці Чортківського району. Обидва виступають у класі LW 10-12 (сидячі).

24 січня, у третій день турніру, Тарас Радь, виступаючи у лижних перегонах спринт, виборов срібну нагороду. А наступного змагального дня, 25 січня у біатлоні на дистанції 10 км Тарас Радь виборов золоту нагороду. Володимир Черниш у цій дисципліні посів 12 місце.

Тренер спортсменів – заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України Віктор Федорчак.

Джерело: Тернополяни

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook