Про нас
увійти

Андрій Мандзій уперше в кар'єрі фінішував у топ-10 на етапі Кубка світу з санного спорту

категорія: Зимові види | дата: 06 12 2022
Андрій Мандзій уперше в кар'єрі фінішував у топ-10 на етапі Кубка світу з санного спорту

Збірна України з санного спорту дебютувала в новому сезоні Кубка світу із санного спорту, це сталося на першому етапі в австрійському Іннсбруку.

У рамках цього старту проходили змаганнях серед чоловіків та жінок як в одиночних заїздах, так і серед двійок. Україна була представлена у кожному з них.

Змагання в Інсбруку тривали упродовж двох днів, 3-4 грудня. Останнім турніром етапу стали проїзди санкарів-одиночок. Там Україна була представлена двома спортсменами: Антоном Дукачем та Андрієм Мандзієм, які виступали і на Іграх у Пекіні.

За результатами першої спроби Мандзій показав високий 15-й результат, Дукач - 16-й. А за підсумками другої Андрієві Мандзію вдалося значно покращити свій показник, він піднявся на 10-е підсумкове місце! Для Андрія - це найкращий результат у кар'єрі у рамках Кубка світу.

Це найкращий результат України щонайменше з 2009 року. У системі офіційного сайту міжнародної федерації наявні результати усіх стартів саме з 2009 року, за цей період часу це перший фініш для України у топ-10 на етапі Кубка світу в чоловічому особистому старті.

Що означає результат Мандзія та Дукача

Результат Мандзія - найкращий для України щонайменше за 13 років. Починаючи з сезону 2009/10, жоден український санкар не фінішував у топ-10.

Мандзій покращив особистий результат на Кубку світу. Його попередній рекорд - 14-е місце на етапі у Вінтерберзі у сезоні 2020/21.

Антон Дукач показав другий найкращий результат у кар'єрі на Кубку світу. У сезоні 2019/20 Дукач фінішував 15-м на етапі у Сігулді.

Джерело: Суспільне

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook