Про нас
увійти

Спортсмену з Кременця куплять нові сани, а його тренер отримає догану

категорія: Зимові види | дата: 29 03 2018
Спортсмену з Кременця куплять нові сани, а його тренер отримає догану

Під час нещодавньої зустрічі у Міністерстві молоді та спорту України розглянули резонансне питання щодо кременецького санкаря Андрія Мандзія.

Нагадаємо, що наш земляк виступав на Олімпійських іграх у Пхьончхані на власноруч змайстрованих санах. У першій гонці на Олімпіаді Андрій Мандзій зазнав падіння, що позбавило його шансів на вихід до фінальної частини змагань. Після завершення змагань, кременчанин продемонстрував, як саме у домашніх умовах виготовляв спорядження для виступу у Пхьончхані. Це викликало чималий ажіотаж у спортивних колах, а також активне обговорення у пресі та соцмережах.

- Мене запросили на засідання профільного міністерства, де заслуховували представників різних видів спорту, - каже Андрій Мандзій. - На зборах були присутні всі тренери збірної України. Нам надали слово, коли до обговорення долучився міністр Ігор Жданов. Найбільше його цікавило, чому я не в олімпійській програмі і без нових саней. Тренери пояснили це тим, що для того, щоб включити мене в програму, в Києві повинні були зібрати комісію. Це десь півгодини часу. Якщо я все правильно зрозумів, головний тренер збірної отримав догану.

Додамо, що за підсумками зустрічі міністр Ігор Жданов розпорядився виділити кошти Андрію Мандзію для придбання нових саней.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook