Про нас
увійти

Тернопільська влада привітала Тарас Радя та подарувала цінні подарунки

категорія: Зимові види | дата: 25 03 2018
Тернопільська влада привітала Тарас Радя та подарувала цінні подарунки
Спортсмена Тарас Радя, який здобув золото на XII Паралімпійських іграх у Пхьончхані, 23 березня особисто привітали представники Тернопільської міської й обласної влади та вручили спортсмену цінні призи.

Зокрема, керівниця управління освіти Ольга Похиляк подарувала матері Тараса ікону, в додачу нагородивши «теплими» подяками за виховання чемпіона. Від влади міста у стінах ОДА хлопець отримав квіти й телевізор. Управлінці також пообіцяли чемпіону, що за вагому перемогу спортсмен отримає від місцевої влади квартиру.

Не тільки призами, але й привітаннями та подяками під час зустрічі увінчали посадовці Тараса Радя.

— Тарас зробив чимало, адже його перемогою пишається не тільки вся Україна, але й увесь світ. Вважаю, що успіхів на XII Паралімпійських іграх у Пхьончхані Тарас досягнув не тільки завдяки власній наполегливості, стараннями тренерів, але й завдяки батькам, які щиро вірили у перемогу сина та тримали кулаки за Тараса. Варто подякувати й тренерам, адже це трішки й їхня перемога, бо вони доклали чимало зусиль до загального успіху,наголосив Віктор Овчарук.

Віктор Вікторович підмітив, що вкладання у спорт коштів з обласного бюджету лише сприятиме розвитку спорту на Тернопіллі та поповнюватиме спортивні лави новими чемпіонами.

18-річний Тарас скромно та з усмішкою на обличчі приймав кожне привітання, у свою чергу подякувавши всіх людям, які підтримували його на змаганнях.

— Перед цим змаганням я щиро вірив у перемогу. Хотілося отримати медаль і не одну. Пам’ятаю, казав, що здобуду золото. Як бачите, так і сталося. Золото присвятив насамперед батькам, тренерам та всім людям, які мене підтримували у складних та тріумфальних моментах життя, — розповів чемпіон.

До слова долучився й особистий тренер хлопця Віктор Федорчак.

— На цих параолімпійських іграх Тарас був одним із наймолодших спортсменів, проте це не завадило йому здобути блискучу перемогу. А почав виступати тернопільський спортсмен на міжнародному рівні з 16-ти років. Звичайно, перші старти були не досить вагомими – 7-ме, 8-ме місце, проте ми наближалися до перемоги. Тарас згодом почав показувати кращі і кращі результати, здобував призові місця. Протягом 2016-2017 років у загальному заліку в етапах кубку світу наш спортсмен уже був на другій сходинці. Хоча, остання гонка в Кореї була не дуже вдалою. Та перед кожним змаганням ми щиро сподівалися на перемогу,зазначив тренер, наголосивши, що пишається талановитим хлопчиною, який перемогою на увесь світ уславив Тернопільську область.

Джерело: Тернополяни

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook