Про нас
увійти

Дмитро Підручний: "Уже 7-8 років не святкую день народження в колі ріднх"

категорія: Зимові види | дата: 25 11 2016
Дмитро Підручний:

Вчора о 9.00 чоловіча збірна України з біатлону відправилася до Швеції. У неділю, 27 листопада, в Естерсунді стартує світовий біатлонний сезон. Після тренувального збору в Канаді, хлопцям надали коротку відпустку, кілька днів перед вильотом спортсмени провели вдома.

В аеропорту "Бориспіль" з нашими біатлоністами поспілкувався Сергій Рушницький. Першим з черги на реєстрацію "висмикнули" одного з лідерів команди — Дмитра Підручного.

— Дмитро, як провів міні-відпустку? Підзарядився?

— Все дуже швидко, але добре хоч так вийшло, в попередні роки ми відразу їхали на етап, додому не заїжджали. Сім'я толком і зустріти не встигла, а вже проводжати довелося. Одну ніч вдома переночував — і в бій. Ще ж треба було з Тернополя дістатися до Борисполя. Правда, вийшло відсвяткувати в колі сім'ї день народження, хоча він був двадцять днів тому. Зізнаюся, вже років 7-8 не святкував його в колі рідних.

— У тебе маленька дочка ... Як вона реагує на твої рідкісні появи?

— Їй рік і чотири, вже говорить "тато" частково, це радісно дуже. Ми з нею "розмовляємо" по скайпу або вайберу в основному. Взагалі, сімейним людям важко так довго бути поза домом. Я на перших етапах ще відчуваю кураж, але потім вже починає "накривати". Думаєш, як би швидше повернутися додому.

— Як оцінюєш свій функціональний та психологічний стан перед стартом сезону?

— Відчуваю себе в принципі так само, як і перед початком минулого сезону, налаштований на старт нормально. Зрозуміло, є хвилювання. Після перших стартів мандраж або зникне, або додасться, якщо конкретні провали будуть.

— Діма, наскільки на команду тисне те, що від наших хлопців з року в рік чекають поліпшення результатів. Мовляв, давно вже пора підтягнутися до дівчат, які виступають успішніше.

— Нам дійсно не вистачає впевненості в своїх силах. Але тут все просто — будуть перемоги, буде і впевненість. Але радує те, що ми ростемо. Останні контрольні тренування показали, що команда у нас рівна. Наприклад, ходом на десяти кілометрах різниця між першим і шостим місцем 10-15 секунд.

— Юрай Санітра, ваш новий тренер, якось намагається вселити в хлопців цю відсутню упевненість?

— Поки важко сказати, старти покажуть. Тренування з ним психологічно легкі, ніколи не нудно, у нього своєрідне почуття гумору. Плюс — вміє все правильно вибудувати. Може ця розслабленість і додасть нам впевненості, розкріпачить нас трошки. Головне — щоб цей психологічний комфорт не розгубити в змаганнях.

— Дмитро, по естафетній четвірці ще ясності немає, але, в принципі, до якої саме частини гонки готують тебе тренери?

— Конкретики немає, але думаю, що це буде четвертий етап. Хоча я дуже люблю перший бігти. На останньому етапі психологічне навантаження побільше буде. А тут ... Ти пристрілявся, розім'явся, а потім на нервах чекаєш, спостерігаєш, як пацани йдуть по дистанції, думаєш, гризеш себе ... Але це не означає, що я не готовий бути фінішером. Як тренери вирішать — так і буде.

Джерело: podrobnosti.ua

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook