Про нас
увійти

У Тернополі юні регбісти боролися за перемогу

категорія: Командні види | дата: 13 02 2021
У Тернополі юні регбісти боролися за перемогу

7 лютого, у Тернополі відбулися змагання з зимового регбі на полі Західноукраїнського національного університету.

Участь у заході взяли дві вікових категорії спортсменів – діти та юнаки, та команди – з Тернополя, а також учасники з Кременця, Рівного та Хмельницького. 

У старшій віковій категорії, це 2008-2009 років народження - 5 команд – дві з Хмельницького, одна з Тернополя, одна з Рівного, одна з Кременця, а  у молодшій віковій категорії, це 2010-2011 роки народження – три команди - з Кременця, Рівного і Хмельницького.

"У Кременці третій рік є команда з регбі, тренуємося ,в травні буде три роки як ми займаємось" - відзначила Мар’яна Штука, тренер з Кременця, яка привезла на змагання команду з Кременецької дитячо-юнацької школа імені Андрія Пушкаря.

Спершу діти у відбіркових матчах, а згодом відбулися вирішальні поєдинки.

"Хотілось би, щоб регбійні клуби були у кожному районному центрі на Тернопільщині, - відзначив Володимир Крутовський, голова регбійного клубу "Терен". – І люди розуміли, що є не тільки футбол, а й регбі. Тому що багато дітей приміром не можуть грати футбол, про те можуть грати регбі".

У підсумку змагань, у старшій віковій групі перемогли команда з Хмельницького, а в молодшій  регбісти з Кременця.

Третє місце у старшій групі – Тернопіль, команда "Терен".

В рамках дитячого чемпіонату з регбі, також відбулася товаристська зустріч між дорослими спортсменами тернопільського регбійного клубу "Терен".

"Ми відкриваємо сезон тренувань і змагань і традиційно розпочинаємо з дитячого регбі. Регбі набирає обертів і діти хочуть себе проявляти і це чудово, - відзначив Степан Барна, голова федерації регбі у Тернопільській області. – Впродовж тижня ми зустрілися з керівниками освітніх закладів у Тернополі, щоб популяризувати даний вид спорту. Ми будемо мотивувати розвиток регбі, адже це олімпійський вид спорту. І багато ВУЗів мають контакти з ВУЗами західної Європи, Африки і саме там добре культивувалося регбі, і ми мріємо, щоб у кожному ВУЗі Тернопільщини були команди з даного виду спорту. Також ми домовилися з ректором Західноукраїнського національного університету Андрієм Крисоватим, ми плануємо на базі Кутківецького стадіону, де буде здійснюватися реконструкція, облаштувати регбійне поле. Ми плануємо такі базові поля зробити у більшості районних центрів - особливо це Чортків, Кременець і Тернопіль само-собою".

Джерело: Тернополяни

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook