Про нас
увійти

У Тернополі вперше відбувся чемпіонат з пляжного регбі

категорія: Командні види | дата: 06 06 2017
У Тернополі вперше відбувся чемпіонат з пляжного регбі

Шість команд взяли участь у першому турнірі з пляжного регбі, що відбувся у Тернополі на дальньому пляжі 1 червня.

Організатором перших змагань з пляжного регбі виступив регбійний клуб "Терен". За перемогу у турнірі змагались три чоловічі та три жіночі команди, які зіграли між собою у два кола, розприділивши місця на п'єдесталі за сумою набраних очок.

- У Тернополі ще не було змагань з пляжного регбі, хоча загалом в Україні такі турніри проводяться регулярно, - каже граючий тренер регбійного клубу "Терен" Володимир Крутовський. – Це один з різновидів регбі. Найбільш поширена гра 5 на 5 на майданчику, який схожий до пляжного футболу. У пляжному регбі є свої нюанси та правила.

У чоловіків за першість сперечалися команди "Терен", "Фрі" і "ТНЕУ". Усі три жіночі команди представляли економічний університет, але називались по-різному: "Лотос", "Рейнджени" та "Дрім Тім". У підсумку – "Терен" та "Лотос" святкували перемогу у першому турнірі з пляжного регбі.

- Ми раді, що вдалося такий турнір організувати – всі залишились задоволені, купа емоцій, - додає Володимир Крутовський. – Наша команда "Терен" у змаганнях з пляжного регбі брала участь у раніше. Чотири рази ми їздили на відкриті турніри у Київ, що проводились у гідропарку. Одного разу навіть стали бронзовими призерами. Загалом на Всеукраїнських змаганнях участь беруть порядка 15-16 команд. Приїздять і закордонні команди.

За словами Володимира Крутовського, ймовірно у липні тернополяни організують більш масштабніші змагання з пляжного регбі, куди запросять команди з інших областей. Наразі чоловічі та жіночі команди готуються до етапів чемпіонату України у Вищій лізі.

- У найближчу суботу "Терен" вирушає до Ірпіня, де братиме участь у другому турі Вищої ліги з регбі-7, - каже він. – А жіноча команда ТНЕУ незабаром у Івано-Франківську боротиметься на передостанньому етапі Вищої ліги.

Партнером турніру з пляжного регбі у Тернополі виступила ТМ "Молокія".

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook