Про нас
увійти

Спортсменка з Тернополя стала чемпіонкою Європи з жиму лежачи

категорія: Інші | дата: 17 08 2024
Спортсменка з Тернополя стала чемпіонкою Європи з жиму лежачи

Чемпіонкою Європи з жиму лежачи стала тернополянка Марія Полянська. Спорстменка посіла перше місце у ваговій категорії до 47 кг з результатом 90 кг, повідомляє Суспільне.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Національної федерації пауреліфтингу України, змагання з 5 по 11 серпня проходили у турецькому Стамбулі.

Марія Полянська змагалася за першість у ваговій категорії до 47 кг. З результатом 90 кг тернополянка зайняла перше місце. Тренували Марію до участі в чемпіонаті Ігор Лисий та Андрій Злочовський.

Голова обласної федерації пауерліфтингу України Ігор Лисий розповів Суспільному, що збірну команду Тернопільської області, міста Тернополя і КУТОР "ТО ДЮСШ з літніх видів спорту" представили 7 спортсменів — Марія Полянська, Софія Бздир, Михайло Шаблій, Дарина Мостова, Арсен Стефанишин, Регіна Фурсенко, Владислав Проценко:

"Учасники були майже з 30 країн Європи. Змагання відбувалися в класичному жимі лежачи і екіпірувальному жимі лежачи. Нашу область і місто представляли спортсмени тільки в екіпірувальному жимі лежачи. Гарно виступила збірна України тому, що практично у всіх вікових категоріях Україна посіла перше командне місце по юнакам, юніоркам. По дівчатам — третє командне і по чоловікам — друге командне місце".

Нагадаємо, у 2021 Марія Полянська встановила 4 рекорди на чемпіонаті світу.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook