Про нас
увійти

Марія Полянська стала чемпіонкою Європи з пауерліфтингу

категорія: Інші | дата: 09 05 2023
Марія Полянська стала чемпіонкою Європи з пауерліфтингу

Упродовж 2-7 травня 2023 року у місті Тістед (Данія) тривали змагання чемпіонату Європи з пауерліфтингу серед усіх вікових категорій: European Open, Junior and Sub-junior Equipped Powerlifting Championships 2023, повідомля Тернопільське обласне відділення КФВС МОН України.

Під час видовищних виступів юнаки та дівчата, юніори та юніорки, досвідчені спортсмени з різних куточків світу демонстрували відмінну фізичну форму, високий рівень підготовки та напружену боротьбу за перемогу.

Як повідомляє Національна федерація пауерліфтингу України (IPF), серед юніорок у категорії до 52 кг чемпіонкою Європи стала майстер спорту України міжнародного класу, студентка другого курсу факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Марія Полянська. До золотої медалі у сумі триборства (420 кг у її активі) спортсменка додала ще три золотих нагороди в окремих вправах (175 кг у присіданні, 80 кг у жимі та 165 кг у тязі), підтвердивши своїм результатом чинне спортивне звання. Тренери спортсменки Віктор Погребінський та Ігор Лисий.

Також у ваговій категорії до 57 кг третьокурсниця факультету фізичного виховання Софія Бздир посіла четверте місце з результатом 317,5 кг. Тренується спортсменка теж під керівництвом Ігоря Лисого та Віктора Погребінського.

Додамо, що Марія Полянська та Софія Бздир є вихованками Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту.

Загалом, українська збірна на чемпіонаті Єврпи у Данії здобула 16 золотих медалей, 11 срібних і 5 бронзових! Юнаки та дівчата, юніори та юніорки, а також чоловіки посіли перші місця у командних першостях, а жіноча команда зовсім трохи поступилась, зайнявши другу сходинку.

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook