Про нас
увійти

Армрестлери з Тернопілля здобули на чемпіонаті Європи у Литві дев’ять медалей

категорія: Інші | дата: 03 11 2021
Армрестлери з Тернопілля здобули на чемпіонаті Європи у Литві дев’ять медалей

ХХХ Чемпіонат Європи з армрестлінгу серед юнаків, юніорів, молоді, дорослих та ХХІІІ чемпіонат Європи з пара-армрестлінгу завершився днями у Литві, повідомляє Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА.

Участь у європейській першості, що з 24 до 31 жовтня тривала у Вільнюсі, взяли команди 22 країн. Збірну України представило 120 учасників (молодь, дорослі, ветерани та пара-спортсмени).

Як повідомляє Федерація армрестлінгу України, наші спортсмени показали видовищну боротьбу та цікаві поєдинки, домінуючи майже у всіх категоріях. У підсумку українські армрестлери завоювали рекордні 156 медалей, а саме: 63 золотих, 66 срібних та 27 бронзових. У командному заліку збірна Україна здобула перше загальнокомандне місце та стала найкращою серед 22 країнах Європи! Надзвичайно приємно, що дев’ять нагород додали до медальної скарбнички України і представники Тернопілля - шестеро спортсменів з Кременця, які представляли "Pushkar Team". Виступаючи у різних вікових та вагових категоріях, наші земляки показали такі результати:

Серед юніорів до 19 років:

1. Білик Владислав (вагова категорія 60 кг) - 4 місце на праву руку.

2. Савелюк Олена (вагова категорія 50 кг) - 1 місце на праву та ліву руки.

Серед молоді до 22 років:

1. Бочков Святослав (вагова категорія 60 кг) - 2 місце на ліву та 3 місце на праву руку.

2. Поліщук Максим (вагова категорія 80 кг) - 1 місце на ліву та праву руки.

Серед дорослих:

1. Пасєка Ігор (вагова категорія 100 кг) - 2 місце на ліву та 3 місце на праву руки.

2. Стецюк Вадим (вагова категорія 110 кг) - 3 місце на ліву та 4 місце на праву руку.

Загалом, оцінюючи переможний виступ збірної України на чемпіонаті Європи у Вільнюсі, фахівці стверджують, що це - історична перемога українського армрестлінгу та спорту в цілому, яка має дати потужний поштовх для розвитку і нових звершень.

"Ми пишаємося кожним спортсменом і дякуємо за високий результат! Також дякуємо тренерам за професійну підготовку своїх вихованців, всім партнерам - за підтримку та допомогу! А тим часом, розпочинається підготовка до чемпіонату Світу, який вже за місяць відбудеться в місті Бухарест, Румунія", - ідеться на сторінці Федерації армрестлінгу України у соцмережах.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook