Про нас
увійти

Марія Хлян завоювала "золото" на Кубку України

категорія: Інші | дата: 06 03 2019
Марія Хлян завоювала "золото" на Кубку України

Спортсменка з Тернопілля Марія Хлян здобула "золото" Кубка України з важкої атлетики, повідомляє управління фізичної культури і спорту ТОДА.

Такі змагання за участі понад двісті п’ятдесяти важкоатлетів з усіх куточків нашої держави відбулись у Чернігові. Наша землячка стала переможницею серед жінок у ваговій категорії 71 кг. "У ривку Марія підняла 92 кг, у поштовху - 115 кілограмів, відтак сума двоборства склала 207 кг, - розповів тренер атлетки Віктор Симів. - Наразі спортсменка готується до участі у чемпіонаті Європи, який 5-13 квітня пройде у грузинському місті Батумі".

Марія Хлян - майстер спорту України міжнародного класу, член збірної України, вихованка Скалатської ДЮСШ, обласного ФСТ "Динамо", тренують спортсменку Віктор Симів та Вікторія Шаймарданова.

Ще одна їхня вихованка Іванна Павлик, виступаючи у ваговій категорії до 64 кілограмів, стала п’ятою (73 кілограми в ривку, 80 кг у поштовху).

Участь у Кубку України в Чернігові серед чоловіків взяв і наш земляк Валентин Наливайченко, який у Тернопільській КДЮСШ №1 займається під керівництвом Володимира Тернопільського. У ваговій категорії 89 кг важкоатлет був на 13 місці турнірної таблиці.

Додамо, що всі троє спортсменів представляють обласну ШВСМ.

Тренер тернополян Віктор Симів висловив подяку за сприяння щодо участі команди області у змаганнях в Чернігові управлінню фізичної культури та спорту ОДА, обласній ШВСМ та президенту обласної Федерації важкої атлетики Богдану Олійнику.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook