Про нас
увійти

В Тернополі відбувся турнірі з армрестлінгу "Кубок Андрія та Анатолія Пушкарів"

категорія: Інші | дата: 23 02 2019
В Тернополі відбувся турнірі з армрестлінгу "Кубок Андрія та Анатолія Пушкарів"

Понад двісті спортсменів майже з усіх областей України - Львова, Харкова, Чернівців, Хмельницького, Рівного, Києва, Запоріжжя, Одеси, Вінниці, Івано-Франківська, і звичайно Тернополя, змагалися на Всеукраїнському турнірі з армрестлінгу "Кубок Андрія та Анатолія Пушкарів". Такий захід урочисто пройшов у тернопільському ТРЦ "Подоляни". Серед учасників – титуловані рукоборці, чемпіони Європи, світу, а також професійні армреслериі, повідомляє управління фізичної культури і спорту ТОДА.

Почесними гостями змагань стали володар титулу "Найсильніша людина України" та "Найсильніша людина світу" Василь Вірастюк, багаторазовий чемпіон Європи та світу з армспорту Рустам Бабаєв. Усі присутні – і спортсмени і глядачі, зібрались 16 лютого у Тернополі, аби разом віддати данину пам’яті видатного українського спортсмена-рукоборця, 15-разового чемпіона світу і 16-разового чемпіона Європи з армрестлінгу Андрія Пушкаря. Дев’ять років поспіль Андрій проводив турнір пам’яті свого батька - заслуженого тренера України Анатолія Пушкаря - у Кременці, а десятий, так сталось, став і на його честь.

Перед початком змагань присутні вшанували пам’ять цих легендарних спортсменів хвилиною мовчання. На екрані демонструвались кадри про життя Андрія Пушкаря, його спортивні досягнення, ще раз примушуючи усіх відчути розпач і невимовний жаль через трагічну втрату в результаті ДТП такої визначної особистості.

Як сказала, виступаючи перед учасниками дійства, дружина Андрія - Світлана Пушкар: "Андрій залишив після себе великий спадок – сім’ю та сина, друзів, вихованців, і він був би дуже радий такій великій присутності людей, з якими він був щасливий...".

Як зазначив, звертаючись до присутніх голова Тернопільської облдержадміністрації ОДА Степан Барна, Андрій Пушкар залишається у пам’яті кожного з нас: "Анатолій та Андрій Пушкарі творили майбутнє українського армспорту, і продовжують це робити тепер завдяки їхнім друзям, колегам та вихованцям. Переконаний, що учасники покажуть хороший результат. А ми ще раз спільно таким чином вшануємо пам'ять Андрія та його батька Анатолія".

Підсумовуючи результати змагань, як повідомив один із організаторів турніру, начальник управління фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА Віктор Мацикур: "Два кубки за абсолютну перемогу (на лівій та правій руках) поїхали в Харків та Одесу. А командна перемога - у збірної Тернопільської області - справжня команда чемпіонів та продовжувачів здобутків свого тренера та натхненника Андрія Пушкаря".

До речі, під час церемоній відкриття турніру двм вихованцям Андрія Пушкаря – Дмитру Шевчуку та Сергію Точинському – були вручені посвідчення майстрів спорту України з армспорту.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook