Про нас
увійти

Представники Тернопільщини вдало виступили на Чемпіонаті світу з гирьового спорту

категорія: Інші | дата: 30 06 2018
Представники Тернопільщини вдало виступили на Чемпіонаті світу з гирьового спорту

З 21 по 24 червня 2018 року у м.Ванцагелло що в Італії, відбувся перший чемпіонат світу з гирьового спорту, проведений Всесвітньою федерацією гирьового спорту.

Змагання зібрали близько 340 представників з 25 країн світу. Наша збірна не залишилася осторонь і вирішила продемонструвати свою майстерність.

У перший день свої сили спортсмени демонстрували у вправі довгий цикл. Серед дорослих на поміст вийшов представник та вихованець Збаразької районної ДЮСШ Тольпа Богдан, що виступав у ваговій категорії до 63 кг і з результатом 31 підйомів, він зумів піднятися на другу сходинку п'єдесталу.

В найважчій ваговій категорії - понад 95 кг збірну України представляв наш тернополянин, інженер-програміст ПрАТ "Тернопільський молокозавод" Сіправський Роман, який виконавши 66 повторень з гирями 32-двійками зумів вибороти третє призове місце, не залишивши шансів англічанину та ітаційцьові, які підняли на 3 та на 6 підйомів менше. Протягом майже всього часу виконання вправи спостерігалася рівна боротьба. Але в останні хвилини Роман зумів знайти в собі сили, та випередити найближчого переслідувача на декілька підйомів виборовши бронзу світових змагань.

Після виступу найсильніших у групі еліт, свої вміння також продемонстрували аматори та ветерани. Серед аматорів, що змагалися у перший день, у вправі поштовх довгим циклом однією рукою, нашу збірну представляла підопічна Романа Сіправського, студентка коледжу економіки, права та інформаційних технологій Тернопільського національного економічного університету - Євсюкова Соломія, яка виконала 70 повторень з гирею 16 кг.

Серед ветеранів продемонстрував свою майстерність і наш земляк, представник Збаразького краю, Майстер спорту міжнародного класу Петро Багрій. У ваговій категорії до 95 кг і віковій групі 50-59 років 58-річний спортсмен з результатом 99 підйомів впевнено піднявся на першу сходинку п'єдесталу.

За підсумками змагань, вже у перший день українці вибороли 6 золотих, 1 срібну і 3 бронзових медалі. Але два наступних дні змагань показали, що ми претендуємо і на командне призове місце.

У командній естафеті по довгому циклу, наші спортсмени показавши всю свою силу, вибороли друге місце, пропустивши вперед тільки збірну Білорусі, піднявши рівну кількість підйомів, але програвши по вазі. Відмінні результати, майстерність та жага до перемоги, дозволили Україні завоювати і третє загально-командне місце вслід за Італією та Білоруссю.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook