Про нас
увійти

Юлія Малахова – чемпіонка України з більярду

категорія: Інші | дата: 08 03 2018
Юлія Малахова – чемпіонка України з більярду

16-річна майстриня більярду з Тернополя Юлія Малахова вдало виступила на чемпіонаті України серед студентів та потрапила до десятки кращих на чемпіонаті світу серед юніорів (до 16 років), який проходив у Санкт-Петербурзі (Росія).

13-16 лютого в Києві наша землячка, представляючи Тернопільський економічний університет, взяла участь у чемпіонаті України серед студентів. Будучи наймолодшою учасницею змагань (Юля ще навчається у коледжі економіки права та інформативних технологій при ТНЕУ), Малахова показала високі результати, які дозволили її вузу в загальнокомандних змаганнях посісти високе друге місце.

Змагання проходили у трьох дисциплінах: вільна піраміда, пул та снукер. Наша землячка у снукері виборола перше особисте і командне місце, в пулі здобула дві «бронзи» (у півфіналі програючи 0:5, зуміла зрівняти рахунок – 5:5, але дещиці не вистачило, щоби пробитися до фіналу), а у вільній піраміді в особистому заліку була лише п’ятою, тим не менше, цей результат дозволив ТНЕУ зайняти третє загальнокомандне місце.

Найцікавіше те, що Юлія Малахова була єдиною представницею ТНЕУ, водночас її високі результати дозволили вузу піднятися у табелі про ранги аж на друге місце серед усіх вищих навчальних закладів.

До слова, в снукері Юлія Малахова у фіналі перемогла Любов Жигайлову з Дніпра, яка є кількаразовою чемпіонкою України серед юніорів. А загалом, щоби завоювати перше місце, Юлії довелося в снукері здобути три перемоги.   

Разом з Юлею на студентському чемпіонаті України також виступав Михайло Петрушка (представляв ТНПУ, учень тренера Ростислава Лящука), котрий виборов  два особистих третіх місця в снукері та пулі.

Також Юля Малахова брала участь у чемпіонаті світу зі снукеру серед юніорів до 16 років. На попередньому етапі наша землячка вийшла з групи, здобувши дві перемоги над росіянкою та індійкою і двом росіянкам програла.

– В 1/8 фіналу мене відверто засудили в матчі з росіянкою. Суддя, до речі, теж  із Росії, непомітно для мене й інших глядачів додавав суперниці балів. Хоча в першій партії вигравала за очками в два рази (54:26), дії судді призвели до того, що вже росіянка вийшла вперед – 54:56. Коли я зауважила це, підійшла шукати справедливості до головного судді чемпіонату, але і той нічого не зміг зробити. Ця ситуація вивела мене психологічно із рівноваги, я вже не думала про гру, тобто провалила другу партію і загалом матч. Тим не менше, зуміла потрапити до десятки кращих на світовому чемпіонаті, – розповіла Юлія Малахова.

Джерело: "Номер один"

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook