Про нас
увійти

У Тернополі відбулися "Ігри героїв"

категорія: Інші | дата: 19 02 2018
У Тернополі відбулися "Ігри героїв"
Не тільки високі результати, але й неабияку силу духу, терпіння, стійкість продемонструвало 15 спортсменів з інвалідністю із різних областей України на Всеукраїнських аматорських спортивних змаганнях з кросфіту "Ігри Героїв", які відбулися 10 лютого в ТРЦ "Подоляни".

Протягом майже чотирьох годин учасники змагалися у трьох категоріях: атлети на візках, атлети з протезом нижніх кінцівок, атлети з ампутацією верхніх кінцівок. Поряд зі спортсменами були волонтери, а також масажисти, тренери, друзі й рідні, які фізично та морально підтримували "героїв".

На відкритті змагань до урочистих привітань учасників та відзначення вагомої ролі турніру були запрошені організатори, партнери змагань, представники місцевої влади.

— Для Тернополя "Ігри героїв" – непересічна подія, тож для кожного жителя міста велика честь – приймати сьогодні спортсменів з різних областей. Ці змагання – не тільки пропаганда здорового способу життя, пропагування різних видів спорту, але й приклад мужності, віри, сили духу та витримки. І кожна перемога наших "героїв" - доказ усьому світові, що ні за яких обставин людина не повинна здаватися, а зобов’язана гартувати свою волю та досягати значного, — поділився очільник Тернополя Сергій Надал.

Варто зазначити, що для кожного зі спортсменів "Ігри героїв" у Тернополі – не перші змагання з кросфіту, адже чоловіки неодноразово долучалися до подібних турнірів у Києві, Харкові та інших містах України.

Травму отримав ще у 2016 році на Сході України – підірвався на вибуховому предметі. Після того, як трішки відійшов від поранення, між лише качати прес. Коли отримав змогу самостійно пересуватися, я почав активніше займатися спортом, долучався до різноманітних змагань для людей з інвалідністю, а пізніше приєднався до "Ігор героїв". Кожен із присутніх нині учасників – по-своєму різний – за фізичним станом, спортивною активністю, тому ні в якому разі не судитиму, хто сьогодні перший, а хто останній. Щодо мене, я стараюся щоразу долучатися до чудового проекту – "Ігри героїв", якщо, звичайно, цьому не перешкоджають життєві обставини та здоров’я, — розповів учасник зі Львова Юрій Козловський.

Пан Юрій наголосив, що участь у подібних змаганнях допомагає не задумуватися про фізичний біль. Чоловік зізнався, що якщо активно займатися спортом, то організм людини виділяє адреналін, який діє як природнє знеболююче.

Про стимули, а також вагому роль не так перемоги, як участі у змаганні розповів інший учасник "Ігор героїв" із Одеси Андрій Скороход, який уже другий рік бере участь в подібних змаганнях.

Тренуватися почав, як тільки трішки прийшов до тями після поранення. Записався до спортзалу, почав набирати форму та поступово входити до звичного русла. Тренування для мене – це хобі, від якого я одержую величезне задоволення. Значного стимулу від близьких, знайомих я не отримую, а радше сам визначаю для себе, яких результатів повинен досягнути. З кожним роком, кожним наступним змаганням спортсмени підвищують кваліфікацію, виходять на новий рівень. Мені також потрібно, подібно до них, тільки примножувати зусилля, що дається нелегко. Тож стимул до нарощення фізичних навантажень, як на мене, найскладніший, — поділився пан Андрій.

Спортсмен наголосив, що раніше неодноразо змагався з кросфіту та здобував першості.  Зокрема Андрій Скороход двічі займав трете місце в індивідуальних виступах.

У підсумку змагань судді нагородили по трьох переможців від кожної категорії: атлети на візках Богатирьов Олексій – перше місце, Гуманюк Олександр – друге місце, Чеберяк Андрій – третє місце; атлети з протезом нижніх кінцівок Новгородський Дмитро – перше місце, Скороход Андрій – друге місце, Лі Капітон – третє місце; атлети з ампутацією верхніх кінцівок – Линдов Роман – перше місце, Антипов Олександр – друге місце, Кулановський Святослав – третє місце. Подяки від організаторів змагань отримали й тернополяни, які всіляко долучилися до проведення "Ігор героїв".

Джерело: Тернополяни

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook