Про нас
увійти

Дванадцять "володарів" найсильніших рук було обрано серед військовослужбовців Тернополя

категорія: Інші | дата: 13 02 2018
Дванадцять "володарів" найсильніших рук було обрано серед військовослужбовців Тернополя
Понад 30 військовослужбовців у 4-х вагових категоріях мірялись силою рук на відбірковому етапі змагань з армреслінгу серед військовослужбовців частини А3215, який пройшов у спортзалі військової частини.

На трьохгодинному заході учасники спершу змагалися у своїх вагових категоріях. Після цього сильніші хлопці змагалися між собою, серед яких було обрано переможців.

Як розповів координатор заходу Юрій Кульпа, суддею змагань було призначено багаторазового чемпіона України, Європи та світу з армспорту Андрія Пушкара, який також провів для гостей заходу та учасників майстер-клас. Кожен із бажаючих міг помірятися із паном Андрієм силою, проте нікому не вдалося перемогти чемпіона.

Більшість учасників змагань – любителі, адже до служби в армії професійно армреслінгом займалося лише двоє хлопців. Незважаючи на це, нині учасники показали досить високі результати. Зауважу, що сьогодні у спортзалі до наших вояків завітала група підтримки – жінки, які вболівали за кожного учасника зі свого підрозділу, — поділився Юрій Кульпа.

Пан Юрій підмітив, що мета змагань – популяризувати силу та витримку військовослужбовців за контрактом, впроваджувати спортивний дух серед військовослужбовців, популяризувати спорт і фізкультуру загалом.

Армреслінгом раніше не займався професійно, проте в минулому мав справу з цим видом спорту – любив помірятися з хлопцями. Окрім того, що я нині позмагався з багатьома сильними суперниками, також мірявся силою з Андрієм Пушкарем. Чемпіон навчав нас, як правильно ми повинні ставити руку, розставляти ноги, щоб не завдати собі травми, — поділився один із переможців змагань – Роман, який посів перше місце на відбірковому етапі.

Військовослужбовець зауважив, що міг би займатися армреслінгом на професійному рівні, проте поки що не може викроїти часу на цей вид спорту.

В підсумку змагань було обрано 12 кращих учасників, які отримали від організаторів почесні грамоти. Переможці поїдуть представляти військову частину в Рівному, де виборюватимуть звання першості серед інших частин оперативного командування "Захід".

Джерело: Тернополяни

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook