Про нас
увійти

Відкритий чемпіонат області приніс низку медалей збаразьким гирьовикам

категорія: Інші | дата: 17 11 2017
Відкритий чемпіонат області приніс низку медалей збаразьким гирьовикам

Рясний врожай медалей зібрали збаразькі гирьовики на відкритому чемпіонаті Тернопільської області серед дорослих, юніорів і дівчат та відкритій першості Тернопільської ДЮСШ літніх видів спорту з гирьового спорту, який відбувся у спортивному залі ТНЕУ 4 листопада.

Взяли участь у цих змаганнях вісім команд – з ТО КУТОР ДЮСШ, Збаразького, Бучацького, Борщівського, Кременецького районів Тернопільської обл. та Самбірського Львівської обл., Львівського Державного університету внутрішніх справ, ПрАТ "Тернопільський молокозавод", у складі яких були майстри спорту міжнародного класу, призери та чемпіони світу.

Збаражани, незважаючи на те, що наші найсильніші спортсмени не виступали на цих змаганнях, продемонстрували непогані результати. Своїм прикладом вів уперед хлопців майстер спорту, вчитель фізичної культури Шилівської ЗОШ I-II ст. Роман Порохняк. Чемпіон Європи, призер чемпіонатів світу продемонстрував, що майстерність, навіть коли немає можливості повністю виконати тренувальну програму, дозволяє стати чемпіоном. Роман у ваговій категорії до 73 кг виборов перше місце. Його учениця – дев’ятикласниця Ірина Порохняк не підвела тренера, і в абсолютній вазі також стала першою. Однокласниця дівчини Сніжана Іванчук – на четвертому місці.

Ще один вихованець Романа Порохняка Ігор Оліх здобув дві "бронзи" –серед юнаків 1995-1998 р.н. у ваговій категорії 63 кг та серед юнаків 1999-2000р.н.

Добре продемонстрували свою підготовку і вихованці тренера Віталія Гуголя. Призер всеукраїнських змагань серед школярів та юнаків 15-річний Олексій Піпаш створив сильну конкуренцію і дорослим, і юніорам 1995-98 р.н. та виборов у ваговій категорії 85 кг друге місце, а серед юніорів став чемпіоном. Іванна Залевська серед дівчат зайняла п’яте місце. А серед найменших учасників – 2007 р. та молодших Максим Пастернак виборов третє місце. Обоє – учні збаразької школи-інтернату. Призер чемпіонату України Володимир Гуменний серед юніорів зайняв третє місце.

Не зрадили своєї традиції бити власні рекорди і перемагати вихованці заслуженого тренера України, майстра спорту міжнародного класу, рекордсмена світу Петра Багрія. Першим виступав у категорії 63 кг чемпіон світу серед юніорів і срібний призер серед дорослих 16-річний Богдан Тольпа. Серед дорослих він став срібним призером, серед юніорів 1995-98 р. н.- чемпіоном, виступивши з гирями 24 кг і встановивши особистий рекорд. Крім цього, Богдан у віковій групі 1999-2000 р. н., виступаючи з гирями 16 кг, став чемпіоном. 15-річний Максим Пік, призер чемпіонату України серед школярів, хоча серед дорослих в категорії до 63 кг зайняв сьоме місце, серед юніорів 1995-98 р.н. – п’яте, проте серед юнаків 1999-2000 р.н. з особистим рекордом виборов "срібло".

У віковій групі 2004-2006 р. н. у ваговій категорії до 43 кг чемпіоном став бронзовий призер першості України серед школярів Андрій Тольпа. На другому місці – Андрій Жила, на третьому – Володимир Мних.

У категорії більше 43 кг перше місце зайняв Дем’ян Голиш, друге – Любомир Левкович, третє – Олег Табачний. Спортсмени піднімали гирі 12 кг.

Спортсмени 2007 р. н. і молодші виступали в абсолютній ваговій категорії з гирями 8 кг. Переможцем став уже другий рік поспіль Микита Григоряк, друге місце виборов Павло Колодчак.
– Варто відзначити, що наші молоді гирьовики, – зауважив Петро Багрій, – попрацювали досить напружено. Щоб здобути перемогу, спортсменам довелось значно покращити свої особисті результати. Тож всіх вітаю із здобутками та зичу наступних нових, ще вищих перемог.

Джерело: Народне слово

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook