Про нас
увійти

У Тернопільській ЗОШ №29 провели "Олімпійський урок"

категорія: Інші | дата: 28 09 2017
У Тернопільській ЗОШ №29 провели

Олімпійські уроки, що їх на початку нового навчального року традиційно проводять під егідою Національного олімпійського комітету України, — це завжди свято. У цьому зайвий раз переконалися всі, хто позавчора завітав до спортивного залу Тернопільської спеціалізованої школи №29 з поглибленим вивченням іноземних мов. Поки вчителі фізкультури Володимир Ясюченя, Михайло Сопель, Марія Біломар, Наталія Шихненко, Марія Сандуляк і Сергій Петелін разом зі старшокласниками проводили останні приготування, приміщення нагадувало справжнісінький вулик. Як інакше, коли з понад ста двадцяти учнів чотирьох шостих класів одні готуються до азартних естафет, а іншим уже не терпиться щиро та якомога гучніше вболівати за друзів, повідомляє управління фізичної культури і спорту Тернопільської ОДА.

Утім, уже перші слова ведучих продемонстрували, що одинадцятирічні школярі з 29-ї ще й чемні та дисципліновані діти. Під керівництвом однієї зі старшокласниць дружно зробили розминку, із зацікавленням вислухали привітання директора навчального закладу Анатолія Ятищука, почесних гостей — першого заступника голови Тернопільського обласного відділення НОКу України Віталія Ігнатенка, олімпійського стипендіата, чемпіона України з метання диску, майстра спорту з легкої атлетики Івана Панасюка, заслуженого працівника фізичної культури і спорту, заслуженого тренера України, засновника школи греко-римської боротьби на Тернопільщині Володимира Пласконоса.

А озвучені після цього філософія сучасного олімпійського руху, його головний девіз "Швидше, вище, сильніше!", а також проголошена всіма клятва олімпійця мали стати запорукою того, що спортивна частина олімпійського уроку пройде в чесній спортивній боротьбі. Та ще й у якій захопливій. Адже педагоги постаралися і підготували для діток естафети, у яких вони досі жодного разу не змагалися. Дві несподівані смуги перешкод і швидкісна бігова гра в "хрестики-нулики", втім, не виявилися для найкращих у своїх класах спортсменів надто складними завданнями. Хіба в завершальному виді програми, олімпійській вікторині, кожен, мабуть, зрозумів, що чимало історичних фактів, як і спортивних термінів, ще треба вивчити.

На завершення ж змагань приємною несподіванкою для їх учасників став вердикт суддівської колегії. Всі доклали максимум зусиль для перемоги, тому і всі заслуговують на звання переможця. А сама церемонія нагородження нагадала олімпійську. Директор школи Анатолій Ятищук персонально вручив кожному шестикласнику грамоту, а почесні гості Віталій Ігнатенко і Володимир Пласконіс — призи від НОКу України з олімпійською символікою. Чули діти і про інші традиційні змагання — "Олімпійське лелеченя". І мають намір із задоволенням узяти в них участь. От лише під час уроків фізкультури потрібно старанно підготуватися до нелегких випробувань.

Почесних відзнак від Тернопільського обласного відділення НОКу України удостоїлися і юні футболісти 2006 року народження, які в червні в Кременчуці на Полтавщині під керівництвом Володимира Ясючені вибороли срібні медалі фінального турніру змагань на призи клубу "Шкіряний м’яч". Причому, в команді з 29-ї разом із Олександром Сорокою, Олегом Москальовим, Олегом Бульчаком, Валентином Мартиновичем, Сергієм Проциком, Володимиром Кикішем, Олегом Співаком, Олександром Божком і Матвієм Новиковим виступала і Христина Клим.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook