Про нас
увійти

Важкоатлетки Марія Хлян та Ірина Копитко вибороли "золото" і "бронзу" чемпіонату України

категорія: Інші | дата: 25 09 2017
Важкоатлетки Марія Хлян та Ірина Копитко вибороли

Дві медалі завоювали тернопільські спортсменки на чемпіонаті України з важкої атлетики, який завершився у Львові. "Золото" виборола майстер спорту України міжнародного класу Марія Хлян, яка, виступаючи у ваговій категорії 75 кг, у ривку підняла 96 кг, а у поштовху - 115 кг. Бронзову нагороду здобула майстер спорту Ірина Копитко у ваговій категорії 58 кг із результатом 70 кг у ривку та 93 кг у поштовху. Четверте місце посіла майстер спорту Іванна Павлик з результатами 89 кг у ривку і 98 кг у поштовху у ваговій категорії 69 кг. Також четвертим був і майстер спорту Михайло Гуменюк серед чоловіків (90 кг у ривку, 118 кг у поштовху, вагова категорія 118 кг).

Ще одним представником тернопільської команди був майстер спорту України Руслан Вовна, який виступив у ваговій категорії 105 кг з результатами 140 кг ривку та 180 кг у поштовху. Участь у змаганнях взяв і Валентин Наливайко, який у ваговій категорії 85 кг у ривку підняв 122 кг, а у поштовху 148 кг, однак отримав травму, відтак його результат не було зараховано.

Загалом, у командному заліку наші важкоатлетки серед 21 однієї команди, набравши 455 очок, посіли четверте місце. І це при тому, що у трійці лідерів були команди спеціалізованих шкіл Олімпійського резерву з Харкова, Донецька та Запоріжжя. До речі, в активі спортсменів із Запоріжжя, які стали третіми, – 460 очок.

Як наголошує тренер спортсменів Вікторія Шаймарданова, змагання у Львові відбувались на надзвичайно високому рівні, що відповідав європейським і навіть світовим першостям. Цікаво, що вперше пряма трансляція турніру проходила на телеканалі "Х-спорт", що викликало інтерес у глядачів і сприяло популяризації цього виду спорту. І нововведення, що в один день змагались і юнаки і дівчата одних вагових категорій, як прийнято у світі, теж надавало видовищності турніру.

Усі спортсмени тернопільської збірної представляють обласну ШВСМ; Марія Хлян, Ірина Копитко, Іванна Павлик та Руслан Вовна є вихованцями Скалатської ДЮСШ (тренери Вікторія Шаймарданова та заслужений тренер України Віктор Симів), а Валентин Наливайко та Михайло Гуменюк – учні обласної ДЮСШ (тренер Володимир Тернопільський).

Марія Хлян навчається у Кременецькій обласній гуманітарно-педагогічній академії імені Т.Шевченка, Ірина Копитко є студенткою ТНЕУ, Валентин Наливайко – ТНТУ імені І.Пулюя, Михайло Гуменюк – ТНПУ імені В. Гнатюка.

Збірна важкоатлетів висловлює вдячність за підтримку Президенту Федерації важкої атлетики області Богдану Олійнику, директору обласної ШВСМ Олегу Любінському, а також управлінню фізичної культури і спорту Тернопільської ОДА.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook