Про нас
увійти

Учні з Борщова виступають на Всеукраїнському фіналі "Олімпійського лелеченя"

категорія: Інші | дата: 07 09 2017
Учні з Борщова виступають на Всеукраїнському фіналі

В Міжнародному дитячому центрі "Артек", що у Пуща-Водиці, урочистою церемонією відкриття розпочався Всеукраїнський фінал спортивно-масового заходу серед дітей "Олімпійське лелеченя". Вже всьоме такий захід успішно реалізовується Національним олімпійським комітетом України. Цьогоріч проект має назву "Olympic Moves" і втілюється у життя у партнерстві з компанією "Кока-Кола" - інформує прес-служба НОК.

Впродовж тижня учасники, а це 300 найспортивніших, найактивніших і найрозумніших дітей з 25 регіонів України, не лише змагатимуться у таких конкурсах як: "Презентація команди", "Олімпійська вікторина", спортивна естафета, волейбольний турнір, а й спілкуватимуться зі спортсменами, вчитимуться берегти навколишнє середовище тощо.

Щоб стати командою-переможцем і представляти свій регіон на головному старті сезону, учням 12-14 років з-понад тисячі шкіл країни, потрібно було пройти декілька етапів, починаючи від турнірів між класами, школами району, міст та області. І честь Тернопілля цього року, ставши переможцями обласного туру, захищають учні Борщівського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 3 – гімназія імені Романа Андріяшика".

Відтак до фіналістів "Олімпійського лелеченя" на церемонію відкриття змагань завітали почесні гості – президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба, менеджер з соціальних проектів компанії "Кока-Кола" Марина Будім, голова Київського міського відділення НОК Павло Костенко, начальник управління молоді та спорту КМДА, Олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт, директор МДЦ "Артек" Сергій Капустін, директор Олімпійської академії України Валентина Єрмолова. Кожен з них побажав учасникам і далі дружити зі спортом та залишатись такими ж активними, цілеспрямованими і розумними олімпійцями.

Слова підтримки фіналістам висловили і уславлені спортсмени – Валерій Андрійцев (вільна боротьба), Олена Садовнича (стрільба з лука), Анна Безсонова (художня гімнастика), Ілля Кваша (стрибки у воду), Олена Яценко (гандбол), Юлія Левченко (легка атлетика), Богдан Ядов (дзюдо) і Анастасія Гожва (фігурне катання).

Все на церемонії відкриття було як на справжніх Олімпійських іграх – і парад відкриття, і підняття прапорів, проголошення клятв учасником, тренером і суддею й звісно – запалення олімпійського вогню.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook