Про нас
увійти

"Олімпійське літо" відвідало Скалат

категорія: Інші | дата: 29 08 2017

Турнір з дворового футболу на майданчику "ЮКА" відбувся у Скалаті. Провели захід в рамках "Олімпійського літа" Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" спільно Скалатською міською радою та Скалатським комунальним центром фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх". Ці змагання виявились новими для любителів дворового футболу, адже їхні правила нетрадиційні, цікаві та захоплюючі.

Хлопчаки та юнаки із сіл Остап’є та Поділля вже мали змогу позмагатись у цій чудовій грі, яка відмінно допомагає у боротьбі з гіподинамією, тобто, недостатньою руховою активністю дітей та дорослих. Познайомились з цією захоплюючою грою, яка дає неабияке фізичне навантаження та виховує швидкість та спритність, і юні жителі Скалата. До речі, за даними різноманітних досліджень, діти у своєму щоденному житті реалізують потребу у необхідній для їх здоров’я руховій активності лише на 11 %, а від 90 до 97 % школярів мають порушення постави та викривлення хребта.

Отож, після зустрічей, які тривали близько двох годин, перше місце виборола команда "Редбул", друге місце завоювала команда "Комедія", третє місце посіла команда "Клоуни". Переможці та призери отримали зошити від видавництва "Школярик", призи з логотипом "Спорт для всіх", надані Всеукраїнським центром фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" для проведення Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів "Олімпійське літо".

Для довідки. У змаганнях з дворового футболу на майданчику ЮКА завдання гравців, збити ЮКУ – предмет, який знаходиться у центрі ігрового майданчика діаметром 5 м. ЮКА – це предмет, висотою 20 см і діаметром 6 см з легкого матеріалу, який не б’ється. Він перебуває у неігровому просторі, де є спеціальне місце діаметром 10 см для його встановлення. У грі беруть участь або два гравці у протилежних командах, або дві команди, які складаються із двох гравців. ЮКА рахується збитою командою, гравець якої останнім доторкнувся до м’яча. Переможцем рахується той гравець, або команда, яка впродовж гри більшу кількість разів потрапила м’ячем у ЮКУ.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook