Про нас
увійти

Підбито підсумки ХХІ Спортивних ігор школярів Тернопільщини

категорія: Інші | дата: 15 07 2017
Підбито підсумки ХХІ Спортивних ігор школярів Тернопільщини

19 тисяч хлопчиків та дівчаток стали  цього року учасниками районних та обласних зональних і фінальних змагань ХХІ Спортивних ігор школярів Тернопільщини. Спортивні ігри серед учнів загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів проводились з чотирнадцяти видів спорту та з семи – серед учнів ЗОШ І-ІІ ступенів, повідомили в управлінні фізкультури і спорту ТОДА.

Як повідомив начальник управління фізичної культури та спорту Тернопільської облдержадміністрації Віктор Мацикур, таким чином, спортивно-масова робота із школярами на належному рівні була проведена в містах Тернопіль, Чортків та Збаразькому, Зборівському, Бучацькому районах. Збірні команди школярів цих міст та районів активно брали участь у фінальній частині ХХІ Спортивних ігор школярів Тернопільщини.

Вперше до участі були допущені команди об’єднаних територіальних громад, селищних рад та міст не обласного підпорядкування. Найбільш активними були команди міст Теребовлі, Шумська і Скалата та Підволочиської, Скала-Подільської, Гусятинської селищних і Васильківської сільської рад.

Найбільш популярними видами спорту серед учнів ЗОШ І-ІІІ ступенів стали футзал (юнаки – 22 команди), волейбол (юнаки – 21 команда), футбол (юнаки – 21 команда), настільний теніс (юнаки – 20 команд), легка атлетика – 19 команд; серед учнів ЗОШ І-ІІ ступенів – настільний теніс (юнаки та дівчата по 19 команд), міні-футбол (юнаки – 18 команд), легка атлетика (16 команд).

За словами Віктора Мацикура, на високому організаційному рівні проводились зональні та фінальні змагання ХХІ Спортивних ігор школярів Тернопільщини у містах Тернопіль, Чортків, Зборівському та Збаразькому районах. Однак, разом із тим, команди Борщівського, Кременецького та Підгаєцького районів виступили у незначній кількості змагань.

«Такий захід, як спортивні ігри школярів, завжди сприяє пожвавленню позакласної фізкультурно-оздоровчої роботи, – наголосив начальник обласного відділення Комітету з фізвиховання і спорту МОН України Олександр Бірюков. – І проводиться він з метою залучення учнівської молоді до занять фізичною культурою та спортом, покращання роботи спортивних секцій загальноосвітніх навчальних закладів».

Щодо результатів змагань, то серед шкіл І-ІІІ рівнів акредитації у легкій атлетиці, футболі, спортивному туризмі, баскетболі серед юнаків та серед дівчат, футзалі серед юнаків і серед дівчат, баскетболі 3х3 серед дівчат переможцем стали представники міста Тернополя, у баскетболі 3х3 серед юнаків перше місце здобула команда міста Чорткова, у легкоатлетичному кросі виграла команда міста Бережани, у волейболі серед юнаків та серед дівчат перемогли представники Теребовлі, у настільному тенісі і серед юнаків, і серед дівчат відзначились школярі Заліщицького району.

Серед навчальних закладів І-ІІ ступенів у міні-футболі та баскетболі (юнаки) перші місця завоювали команди Чортківського району, у волейболі (юнаки) перемогла команда міста Теребовлі, у настільному тенісі серед юнаків виграла команда Ланівецького району, а серед дівчат – Бережанського району, команда Збаразького району найкраще за всіх виступила у легкій атлетиці та легкоатлетичному кросі.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook