Про нас
увійти

Тернопільські шахістки вибороли медалі у Швеції

категорія: Інші | дата: 07 06 2017
Тернопільські шахістки вибороли медалі у Швеції

Любов Мурчак та Олена Вірліх поділили друге та третє місце на турнірі в Гетеборзі. Наші спортсменки перемогли представниць 11 країн світу.

Щороку в Гетеборзі проходить один із найстаріших шахових турнірів світу для жінок. В попередні роки переможницями тут були чемпіонки світу Віра Менчик та Нона Гапріндашвілі. Цього року щастя усміхнулося представницям України. Із 16 учасників турніру саме тернополянки дали гідний бій китаянкам – фавориткам турніру. До останнього туру Любов Мурчак йшла на рівних із Фао Люйнань, але зіграла в нічию в останньому етапі і відстала на півочка від переможниці. Олена Вірліх поступово набирала темп впродовж змагань і змогла піднятись із дна турнірної таблиці на п’єдестал.

- У мене звична стратегія така: набирати темп впродовж турнірної дистанції, – розповідає Олена Вірліх. – Перемогла в такому стилі у Відкритому кубку Кракова та Міжнародному чемпіонаті Одеси. Але рівень суперників тут не до порівняння. Рада, що перестала мандражувати перед міжнародними турнірами, адже раніше у мене просто нудота підступала, коли доводилось грати із серйозними суперниками.

Серед призів був автомобіль, який дістався переможцю, та комп’ютери для призерок.

- Знов доведеться ходити пішки, – сміється Любов Мурчак. – Шахісти заробляють достатньо скромні гроші, але в нашій справі головне — задоволення від боротьби інтелектів, радість від вдалої комбінації та винахідливої гри. Своїм результатом задоволена, бо за прогнозом мала зайняти 6-те місце. Трішки розслабилась в останньому турі, бо італійка, з якою проводила матч, йшла передостанньою. Недооцінила суперницю, тому маю "срібло".

Шахістки розповіли, що наступний їхній виїзд – в болгарську Варну, де відбудеться Літній кубок Чорного моря.

За матеріалами 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook