Про нас
увійти

У Збаражі відбувся турнір з гирьового спорту пам’яті Патріарха Йосипа Сліпого

категорія: Інші | дата: 02 06 2017
У Збаражі відбувся турнір з гирьового спорту пам’яті Патріарха Йосипа Сліпого

Відкритий районний турнір з гирьового спорту, присвячений вшануванню 125-ої річниці з дня народження Патріарха Йосипа Сліпого та з нагоди Дня героїв, відбувся 20 травня.

Змагання, зорганізовані з ініціативи голови обласної федерації з гирьового спорту, тренера РК ДЮСШ Петра Багрія та настоятеля храму Воскресіння Господнього, що у Збаражі, отця Олексія Боднарчука, відбуваються у нашому районі уже втретє. Традиційно, змагання починаються з Богослужіння у храмі та благословення учасників. Духовні наставники, згадуючи важливі в житті церкви події та особистості, на їхньому прикладі вчать молодь бути сильними не лише фізично, а й ставати велетами духу, моральними та милосердними людьми.

Спорт – важлива сфера діяльності, яка допомагає юним вести здоровий, угодний Богу, спосіб життя, тому церква бере на себе активну підтримку спортивних турнірів.

Цьогоріч у даних змаганнях взяло участь півсотні спортсменів з Тернополя, Збаража, Кременця та Шилів. Змагались і дорослі, і діти, дівчата і юнаки. У загальнокомандному заліку перемогла команда Збаража, на другому місці – тернополяни, на третьому – Кременець.

В особистому заліку наші земляки виступили таким чином. Серед спортсменів, які виступали з гирями 24 кг, у ваговій категорії до 60 кг перше місце виборов Богдан Тольпа, друге – Ігор Оліх, третє – Максим Пік. У категорії до 70 кг переміг Володимир Гуменний, у категорії понад 80 кг призове, третє місце має Михайло Локоть.

З гирями 16 кг виступали спортсмени 2002-2003 року народження. У ваговій категорії 55 кг переміг Максим Пік, на другому місці Василь Грабовський, на третьому – Вітторіо Доценко. У категорії понад 55 кг чемпіон – Олексій Піпаш.

З гирями 8 кг виступили 12- річні підлітки. У категорії 45 кг переміг Андрій Тольпа, Андрій Жила – другий, Володимир Мних на третьому місці. У категорії понад 45 кг чемпіон Дем’ян Голиш, Дмитро Гуменюк – другий.

Серед 11-річних і молодших спортсменів у категорії 40 кг перміг Арсен Павлик, Павло Колодчак має «срібло», а Олександр Стаднюк –«бронзу».

Серед дівчат у категорії 55 кг, піднімаючи гирі 8 кг, пермогла Анастасія Роговська, на другому місці Олена Гульовська, на третьому – Юля Нікітюк.

У категорії понад 55 кг піднімали гирі 12 кг. Перемогу тут отримала Ірина Порохняк, Іванна Залевська – друга, Сніжана Іванчук – третя.

Свою чемпіонську нагороду отримала і восьмирічна Іринка Колодчак, яка піднімала гирі 4 кг.
Готували спортсменів Збаражчини до змагань тренери РК ДЮСШ Петро Багрій, Віталій Гуголь та Роман Порохняк з Шилів.

Джерело: Народне слово

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook