Про нас
увійти

Збаразькі спортсмени виграли чемпіонат області з велотуризму

категорія: Інші | дата: 02 06 2017
Збаразькі спортсмени виграли чемпіонат області з велотуризму

З 26 до 29 квітня на околиці села Чернихівці, в урочищі Франчиха відбувся ІІІ чемпіонат області зі спортивного туризму з виду «Велосипедний туризм».

Цей спортивний захід був присвячений Володимиру Джусу – винахіднику, благодійнику, першому президенту Українського інституту Америки.

Участь у змаганнях брали збірні команди Збаражчини, а також Бережанського, Кременецького, Чортківського районів і Тернополя. Учасниками чемпіонату були спортсмени-туристи віком від 14 до 17 років. Змагання проводились на дистанціях другого класу: «Велоралі» – як командні; «Комплексній дистанції» (фігурне водіння велосипеда, тріал, велокрос) – як особисті з командним заліком.

Впродовж чотирьох днів юні велотуристи демонстрували вміння керувати двоколісними. Найкращий загальнокомандний результат на комплексній дистанції (фігурне водіння велосипеда, тріал, велокрос) показала Збаразька команда – учні ЗОШ №2 Софія Сиримула, Владислав Андрушкевич, Денис Попович, Віталій Шумайко, Дмитро Бурка, Максим Паламар під керівництвом тренера Ігоря Поповича.

У заключний день змагань юні туристи демонстрували не лише вміння швидко пересуватись на велосипедах, а й навички орієнтування за картою та компасом, що дозволило їм виграти перегони «Раллі». У підсумку команда Збаража здобула беззаперечну перемогу в чемпіонаті, срібні призери – команда Почаєва (Кременецький район), бронзу вибороли спортсмени з Тернополя.

Наразі збаражани готуються до чемпіонату України з велотуризму. Однак для того, щоб взяти у ньому участь, нашій команді потрібна допомога небайдужих земляків, благодійників, готових готових підтримати спортсменів матеріально.

За матеріалами Народне слово

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook