Про нас
увійти

На Тернопільщині відбувся чемпіонат Тернопільщини з велосипедного туризму

категорія: Інші | дата: 06 05 2017
На Тернопільщині відбувся чемпіонат Тернопільщини з велосипедного туризму

Завершився ІІІ-тій Чемпіонат Тернопільщини 2017 року серед юнаків зі спортивного туризму з виду велосипедний туризм в рамках Всеукраїнських масових спортивних заходів "Спорт для всіх в парках і скверах", присвячений винахіднику, благодійнику, першому президенту Українського інституту Америки Володимиру Джусу, повідомляє управління фізичної культури та спорту ТОДА.

Спортивний азарт і жага перемог загострюється навесні, коли природа прокидається та наповнюється барвами та ароматами. Саме у царство комах, протоптаних стежок, голосистих птахів та бурхливих струмків злітаються сильні духом діти, щоб зрівнятися між собою у туристичних навичках, накопичених за цілий рік.

Цьогоріч, щоб провести ІІІ-й Чемпіонат Тернопільщини з велосипедного туризму, до себе поманили терени Збаразького району, урочище Годнівщина на околиці села Чернихівці. Весняна пора, із своїми примхами, була гарною попутницею у випробуваннях для юних туристів.

Як розповів завідувач організаційно-масового відділу обласного центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Роман Романишин, три дні змагальницького темпу загострювали бойовий дух і додавали наснаги. 26 квітня, відразу після відкриття, учасникам довелося кріпити вантаж до велосипедів, щоб поборотися на "комплексній дистанції", у яку входять види: "фігурне водіння велосипеда", "велокрос", "тріал" (велосипедного чемпіонату).

На дистанції з велосипедного туризму відбулися виступи у виді "фігурне водіння велосипеда" на "комплексній дистанції".

На велосипедному чемпіонаті за підсумками у "комплексній дистанції" особисту перемогу здобули серед дівчат: І місце Софія Сиримула – м.Збараж, відповідно ІІ і ІІІ місця – Вікторія Соколовська (м. Почаїв) та Мар’яна Сташків (м. Тернопіль). Серед хлопців І місце повіс Віталій Шумайко (м.Збараж), ІІ і ІІІ місця, відповідно, – Максим Мацикур з Тернополя та Федорчук Володимир з Почаєва.

На "комплексній дистанції" у командному заліку перше місце посіла команда міста Збаража, а ІІ і ІІІ здобули команди Тернополя та Почаєва.

Учасники Чемпіонату з велосипедного туризму показували свої вміння на довгій командній дистанції "велоралі". Найкращий результат виборола команда міста Збаража, ІІ сходинку посіла команда міста Почаєва.

Окрім цього, організатори змагань – Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді (директор Оксана Пшенична), подбали і про творчий розвиток та дозвілля учасників: відбувалися конкурси "слеклайну" і "першої домедичної допомоги".

День закриття – незначна прохолода не затьмарили святковий настрій урочистої миті. Переможцями і призерами цьогорічного велосипедного чемпіонату серед юнаків стали команди: Збаразького району (керівник-тренер Ігор Попович), міста Почаєва (керівник-тренер Ірина Гуцул), м.Тернополя (керівник-тренер Катерина Білоус), які посіли відповідно I, II і III загально-командні місця.

Однозначно, що лише за умови наявності меценатів та відповідального ставлення установ-організаторів, яким і належить висловити особливу подяку, захід був проведений на високому рівні.

Особливу вдячність необхідно сказати: директору Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" Володимиру Ванджурі, голові Черниховецької об’єднаної територіальної громади Збаразького району Марії Кіпибідї, заступнику директора Черниховецької ЗОШ І-ІІІ ст. Лілії Вадуцькій, інспектору Збаразької поліції Сергію Зембовичу.

Нехай туристські стежки, наполегливість, здоровий спосіб життя сприяють новим зустрічам юних мандрівників та вдалим стартам на спортивно-туристських дистанціях, - підкреслив Роман Романишин.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook