Про нас
увійти

Важкоатлетка Марія Хлян отримала цінний подарунок від обласної влади (ФОТО)

категорія: Інші | дата: 22 04 2017
Важкоатлетка Марія Хлян отримала цінний подарунок від обласної влади (ФОТО)

Голова обласної державної адміністрації Степан Барна 20 квітня зустрівся з майстром спорту України міжнародного класу з важкої атлетики, "срібною" призеркою Чемпіонату Європи з важкої атлетики Марією Хлян. 

Очільник краю наголосив, що перемога Марії Хлян — це здобуток всієї Тернопільщини.

— "Срібло" на  Чемпіонаті Європи з важкої атлетики — це визначна подія для всієї Тернопільщини. Мені дуже приємно, що жителям нашого краю вдається досягнути таких вершин. Вірю в те, що в нашій області буде ще багато чемпіонів такого рівня, — зауважив Степан Барна.

Також йшлося про розвиток спортивної інфораструктури. Зокрема, присутні обговорили можливість облаштування приміщення для тренувань з важкої атлетики на базі опорної школи у Скалаті.

 Відтак під час зустрічі Степан Барна вручив спортсменці цінний подарунок.

У Хорватії Марія, виступаючи у звичній ваговій категорії до 69 кг, підняла штангу вагою 99 кг у ривку та 126 кг у поштовху і з сумою 225 кг стала срібною призеркою, а також здобула дві “малі” “бронзи” за окремі види.

Спортсменка зізналася, що навіть не мріяла про "срібло", однак дуже хотіла стати бронзовою призеркою.

— Я дуже багато тренувалася. Боротьба була досить запеклою, емоції зашкалювали. Запам`яталася і сама неймовірна атмосфера змагань, — розповіла Марія Хлян.

Нагадуємо, Марія Хлян — майстер спорту України міжнародного класу з важкої атлетики, вихованка Скалатської дитячо-юнацької спортивної школи "Колос" Підволочиського району, студентка Тернопільського Національного економічного університету, представляє обласну ШВСМ, тренується під керівництвом Віктора Симіва та Вікторії Шаймарданової.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook