Про нас
увійти

Збаразькі гирьовики знову показали високий клас(ВІДЕО)

категорія: Інші | дата: 19 03 2017
Збаразькі гирьовики знову показали високий клас(ВІДЕО)

Збірна Тернопільщини виборола перше командне місце на чемпіонаті України з гирьового спорту (довгий цикл) серед чоловіків, юніорів, жінок, дівчат, ветеранів, який відбувся 11 березня у Кременці.

У змаганнях взяли участь команди з 16-ти областей України, Києва та Криму. У складі збірної нашої області виступили семеро спортсменів Збаражчини, двоє з них − ветерани, п’ятеро – учні РК ДЮСШ.

Змагання проводились з гирями 32 кг, а серед ветеранів до 60 років − з гирями 24 кг. У категорії до 60 кг виступав учень Петра Багрія 16-річний Богдан Тольпа, який не лише виборов перше місце серед дорослих і юніорів, а й виконав І дорослий розряд, що для такого віку і ваги 58 кг є високим досягненням. Богдан підняв дві 32-ки 15 разів.

Чемпіоном став і другий вихованець Петра Багрія − студент Львівської академії сухопутних військ Володимир Дишкант, який виступив у категорії до 90 кг. Хлопець під час змагань виконав норматив майстра спорту.

Серед збаражан було і троє вихованців тренера ДЮСШ Віталія Гуголя, які також продемонстрували хороші результати. У категорії 70 кг студент Тернопільського політеху Володимир Гуменний зайняв третє місце серед дорослих і друге серед юніорів.

Наймолодший, 15-річний, Олексій Піпаш (вагова категорія до 90 кг) виборов третє місце серед юніорів. У цій же категорії виступав Роман Баланюк. В суперечці серед дорослих зі своїм земляком Володимиром Дишкантом він у боротьбі за перше місце серед дорослих поступився лише одним балом, діставшись "срібла", але серед юніорів отримав "золото"» і вперше виконав норму майстра спорту. Тож на цих змаганнях двоє збаражан виконали майстрівські нормативи.
Завершились змагання виступами ветеранів.

Чемпіоном з найкращим результатом серед ветеранів 40-59 років, які піднімають 24-ки, став чемпіон і рекордсмен України і Світу у цій вправі майстер спорту міжнародного класу Петро Багрій (категорія до 90 кг, 55-59 років). Всього 15 секунд не вистачило ветерану, щоб встановити новий рекорд України.

У категорії більше 90 кг у цій же віковій групі "срібло" виборов один з першопідкорювачів всеукраїнських помостів з Киданець кандидат в майстри спорту Сергій Боднарчук.
В результаті чемпіонат вчергове засвідчив, що на Збаражчині не переводяться молоді перспективні гирьовики і водночас ветерани тримають порох сухим. За успіхи збаражан голова обласного осередку федерації гирьового спорту Петро Багрій отримав подяку від Асоціації ветеранів спорту України.

Вітаємо земляків з досягнутими вершинами і бажаємо наступних перемог.

Джерело: Народне слово

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook